Dodaj komentar

HDZ BiH i SDA glasovali za hitnu proceduru usvajanja seta zakona o trošarinama

ljubuski.info

Nakon što su zastupnici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine odbili da se o setu zakona o trošarinama izjašnjavaju po hitnom postupku, odlučili su da će oni biti razmatrani po skraćenom zakonodavnom procesu.

Za hitnost procedure za izmjene zakona o trošarinama glasovali su zastupnici Stranke demokratske akcije (SDA) Šefik Džaferović, Amir Fazlić, Nermina Kapetanović, Asim Sarajlić i Hazim Rančić, te zastupnici Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Borjana Krišto, Predrag Kožul, Monika Tomić i Nikola Lovrinović.

Također "za" su glasovali i zastupnici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Miroslav Milovanović, Lazar Prodanović, Dušanka Majkić, Staša Košarac, Milica Marković i Nikola Špirić, kao i zastupnici Saveza za bolju budućnost (SBB) Mirsad Đonlagić, Damir Arnaut, Mirsad Isaković i Fehim Škaljić.

Protiv hitne procedure glasovao je zastupnik SDA Salko Sokolović te nezavisni zastupnik Senad Šepić, koji je također bio zastupnik SDA izastupnik te stranke u Domu.

Također, zastupnici Srpske demokratske stranke (SDS) odbili su hitnu proceduru. Protiv nje su glasovali Mladen Bosić, Aleksandra Pandurević, Đorđo Krčmar, Nenad Lalić i Borislav Bojić te nezavisni zastupnik Jovan Vukovljak i Momčilo Novaković (NDP) koji su u koaliciji Saveza za promjene (SzP).

Za hitnu proceduru nisu bili ni zastupnici Demokratske fronte (DF) Željko Komšić, Damir Bećirević, Mensura Beganović, Maja Gasal-Vražalica i Hanka Vajzović te zastupnici Socijaldemokratske partije (SDP) Denis Bećirović i Saša Magazinović.

Protiv hitne procedure glasovali su još i zastupnik Bosanskohercegovačke patriotske stranke (BPS) Zaim Backović, zastupnik Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) Jasmin Emrić te zastupnica HDZ-a 1990 Diana Zelenika.

Suzdržani su bili zastupnici SDA Šemsudin Mehmedović i Sadik Ahmetović, dok sjednici nisu nazočili Sefer Demirović (SDA) i Mirsad Mešić (SDP).

Vijeće ministara predložilo je hitnu proceduru zbog rokova definiranih u Pismu namjere s Međunarodnim monetarnim fondom (MMF), a osim trošarina trebalo je izmijeniti po hitnoj proceduri o uplatama na jedinstveni račun i raspodjeli prihoda, te o sustavu neizravnog oporezivanja u BiH.

Dodatni prihodi od trošarina bili bi utrošeni za izgradnju autocesta i cesta, a ovim bi se omogućilo aktiviranje već zaključenih kreditnih sporazuma s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD), Kuvajtskim i OPEC fondom te nastavak aranžmana s MMF-om.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
4
4
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari