Dodaj komentar

Kome pogoduju ljubuške vlasti?

ljubuski.info

Mnoge prljave političke "igre bez granica" bivaju neprimijećene u narodu, običan puk nema svoje glasnogovornike, niti ima mnoštvo pojedinaca kojima bi mediji vrlo rado ustupili prostor za pisanje, a da pritom ne strijepe od odmazde vladajućih političkih elita. Sve ono što narod žulja i boli, aktualne političke vlasti nastoje dobro umotati u celofan, tamo gdje su umotali nepotizam, korupciju, protupravno stjecanje imovinske i svake druge koristi....

Nedavno smo doznali za višegodišnju agoniju mještana zaseoka Ćukovina u ljubuškom selu Pregrađe. Tamo 18 obitelji već godinama muku muče s općinskim vlastima kako bi na zakonit način otkupili dio općinskog zemljišta i pripojili ga svom posjedu koji već graniči s tim zemljištem.

Sve je započelo davne 1986. godine, u vrijeme bivše države, prije Domovinskog rata, još su tada neke obitelji uredno zatražile otkup zemljišta i pripajanje svom posjedu ali su dobili odbijenicu. Nakon završetka rata i stvaranja naše nove vlasti, iste obitelji ponovno pokreću aktivnosti oko otkupa i dodjele spomenutog zemljišta, nadajući se kako će ovaj put lakše i brže doći do svojih građanskih prava. Ali ne, i ovaj su put i prevareni i poniženi, naše nove vlasti su ih izigrale na proziran neljudski način, i to tako da su se baš svi samovoljno povukli, njih 18 obitelji, jer su mislili da je to jedini pošten način.

Na povlačenje se odlučuju jer ih općinske vlasti uvjeravaju kako se predmetno zemljište treba dodijeliti stradalnicima Domovinskog rata u cilju njihovog stambenog zbrinjavanja, s jasnom naznakom da se zemljište ne može prodati niti prenamijeniti u druge svrhe.

Nakon što je zemljište dodijeljeno, na njemu se godinama ništa ne gradi da bi se u prvom mjesecu ove godine pojavio novi vlasnik zemljišta, i to nitko drugi već Testing Centar d.o.o. Razočarene i prevarene, obitelji negoduju, a potom doznaju kako je općina još 2015. godine donijela novu uredbu kojom se predmetno zemljište može prodavati, isto je, navodno, već nekoliko puta prodavano, mijenjalo vlasnike da bi se zamaskirali tragovi sumnjivih namjera, te da bi se napokon, kao konačni vlasnik pojavio Testing Centar d.o.o.

Doznajemo kako su prevarene obitelji odlučile cijeli slučaj vratiti na početak, prije svega žele upoznati javnost o svojim problemima koje trpe od aktualne vlasti i poručuju:
U naših 18 obitelji ima 20 pripadnika Domovinskog rata, jedna je obitelj u ratu izgubila svog člana i nije ostvarila nikakva prava! Najmanje je deset naših članova među Zaboravljenim braniteljima koji su ponosno nosili odoru HVO-a i spremno se nastojimo i dalje boriti, kako za opća tako i za vlastita prava! - poručuju prevarene obitelji.


Napomena: Testing centar se vezuje uz poslove obitelji Ševo, a za sutrašnju sjednicu OV Ljubuški je pod točkom 19. uvršten Prijedlog Zaključka o zamjeni nekretnina između "Testing centra" d.o.o. Mostar s jedne strane i Općine Ljubuški s druge strane.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
4
8
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto