Dodaj komentar

Održana javna rasprava o saniranju deponije Hrašljani-Bučine

ljubuski.info

Mirjana Kovač, šefica Odjela za okolišne dozvole u Federalnom ministarstvu okoliša, nakon javne rasprave o Studiji utjecaja na okoliš za sanaciju deponije komunalnog otpada Hrašljani-Bučine, izjavila je kako misli da bi u dogledno vrijeme ova deponija mogla biti sanirana.

Javna rasprava je održana u Gradskoj vijećnici u Ljubuškom, a trajala je nešto duže od 40 minuta.
Ova studija je rađena od strane konzultantske kuće 'Eko-Plan' iz Mostara. Rađen je projekt da se ide na dosad rijetku metodu, da se sav postojeći otpad fizički odstrani i pretovari na neku sanitarnu deponiju, postojeću ili novu, još se ne zna kakvu, rekla je Kovač i dodala kako misli da bi u dogledno vrijeme to moglo biti ostvarivo, iako su mnogi sumnjičavi.

Tijekom rasprave, par primjedbi uputio je Zdenko Mandić, pomoćnik ministra za zaštitu okoliša u Županiji Zapadno-Hercegovačkoj, jer nije bio zadovoljan cijenom saniranja, te je tvrdio kako je problem i gdje skloniti sav otpad koji bude iskopan sa deponije

Mirjana Kovač je pak istaknula kako je zadovoljna sadašnjim stanjem gospodarenja otpada u Ljubuškom, odnosno činjenicom da se otpad s područja naše općine trenutno vozi u Uborak.
U Hercegovini je šteta bilo gdje trpati otpad u zemlju, takvo je tlo, ovo sve treba očistiti, doći će vrijeme i za to, izjavila je ona za vrijeme rasprave, a Ljubušacima je poručila kako ne smiju dopustiti da na području svoje općine zakopavaju otpad u zemlju, dodavši kako je trenutna metoda zbrinjavanja otpada u Ljubuškom zasad najpametnija.

Radio Ljubuški
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

7
2
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto