Dodaj komentar

Kravica će uskoro biti osvijetljena

ljubuski.info

Vodopad Kravica kraj Ljubuškog u novom ruhu dočekat će svoje posjetitelje. Općina Ljubuški u suradnji s Javnim poduzećem Parkovi realizirat će dva projekta.
Pristupni put i silazne pješačke stepenice će biti osvijetljene. Predviđena je LED rasvjeta koja ima visoke svjetlosne učinke i nisku potrošnju električne energije. Tijekom noćnih sati, zbog potrošnje struje, rasvjeta će biti regulirana, poručuje Stanko Musa, savjetnik načelnika za gospodarski razvoje Općine Ljubuški.

Osim toga, na ulazu u Kravicu napravit će se i upravni objekt gdje će posjetitelji moći dobiti sve potrebne informacije o sadržaju.
Objekt se sastoji od recepcije, dva ureda, biletarnice i sanitarnog čvora. Sve je povezano s pasažom koji prolazi kroz objekt i vodi do staklene površine na sami pogled vodopada, kaže Musa.

Vrijednost ovih projekata iznosi 300.000 KM. Sredstva su dobivena od Federalnog ministarstva okoliša i turizma. Odabrani su izvođači prema natječajnoj proceduri te bi radovi trebali početi ovoga tjedna. Do početka sezone sve bi trebalo biti završeno.

Javno poduzeće Parkovi za ovu sezonu izdvojilo je oko 100.000 KM za marketinško promoviranje Kravice. Tako će se do početka ove sezone slika ovog prirodnog bisera naći na zračnim lukama i drugim ključnim mjestima diljem BiH i Hrvatske.

Pretpostavlja se kako će ove sezone turista biti više nego prethodnih godina. Prošle godine je izdano više 160.000 ulaznica. U jednom danu na ovo mjesto stigne 30 autobusa s posjetiteljima.

Naša tv
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
2
5
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari