Dodaj komentar

Federalni inspektori naplatili 421.010 KM kazni

ljubuski.info

U nastavku pojačanih inspekcijskih nadzora na teritoriji Federacije BiH, federalni inspektori su u vremenu od 3. - 17 travnja izvršili 508 inspekcijskih nadzora i 13 kontrolnih nadzora, sačinjeno je 508 zapisnika, izdato je 340 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 421.010 KM.

Također, naplaćeno je ukupno 32.043 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečeno je ukupno 69 upravnih mjera, te izrečeno pet mjera privremene zabrane rada. Od 131 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je kako svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, 25 subjekata nadzora nisu izdavali fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge, a od 711 kontroliranih radnika, zatečeno je 28 radnika "na crno".

Pojačane inspekcijske aktivnosti usmjerene su na borbu protiv sive ekonomije, a inspekcijski nadzori se vrše u oblastima trgovine, turizma, rada, poljoprivrede, zdravstva, urbanizma i ekologije, prometa, šumarstva, voda, verterinarstva, rudarstva, te termo i elektroenergetike. Aktivnosti se vrše putem zajedničkih multidisciplinarnih timova, u saradnji s županijskim tržišnim i inspektorima rada.

Od početka vršenja pojačanih inspekcijskih nadzora, od 20. ožujka do 17. travnja: izvršeno je 1.548 inspekcijskih nadzora i 59 kontrolnih nadzora, sačinjeno je 1.548 zapisnika, izdato 918 prekršajnih naloga u ukupnom iznosu od 1.163.450 KM, naplaćen je iznos od ukupno 110.944,94 KM na ime naknada za vode, šume, ceste i zrak, izrečene su ukupno 173 upravne mjere.

Također, izrečeno je 20 mjera privremene zabrane rada, od 416 kontroliranih gospodarskih subjekata u pogledu primjene Zakona o fiskalnim sustavima, konstatirano je da svi subjekti nadzora posjeduju fiskalni uređaj, 80 subjekata nadzora nije izdavalo fiskalne račune za prodate robe i izvršene usluge i od 1.685 kontroliranih radnika zatečeno je 79 radnika "na crno".

Federalna uprava za inspekcijske poslove u priopćenju za javnost ponovo je pozvala sve gospodarske subjekte nadzora u Federaciji BiH da preispitaju svoje poslovanje i blagovremeno ga uvedu u zakonske okvire, a kako ne bi bili predmet represivnih inspekcijskih mjera, odnosno finansijskog sankcioniranja. Također napominju da će pojačane inspekcijske aktivnosti biti nastavljene u kontinuitetu.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

9
9
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari