Dodaj komentar

Kravica - dragulj koji oduzima dah i privlači turiste iz cijelog svijeta

ljubuski.info

Da je Bosna i Hercegovina bogata prirodnim ljepotama svjedoči i slap Kravica, nadomak Ljubuškog, koji svakodnevno posjećuju brojni turisti iz svih krajeva svijeta.

Teško je reći je li ovaj hercegovački dragulj ljepši kada ga pogledate prilazeći mu s gornje strane dok puninu njegove ljepote još skriva zelenilo kojim je okružen, ili kada se niz popločane stube spustite u njegovo podnožje, gdje vas dočeka bajkoviti prizor, slapovi koji padaju s visine od 26 do 28 metara tvoreći vodeni amfiteatar.

Prema informacijama koje posjetitelji mogu saznati iz promotivnog materijala, slap Kravica nalazi se oko tri km nizvodno od Vitaljine, u Studencima blizu Ljubuškog. Stvoren je radom sedronosne rijeke Trebižat. Preko sedronosna sloja od dna do vrha slapa izrasla je trava, mahovina, alge i lišajevi.

Međutim, ovo mjesto nesvakidašnje ljepote je mnogo više od toga, to je mjesto na kojem sva čula uživaju, nedirnuti dio prirode koji privlači velik broj posjetitelja.

Tako je bilo i proteklog vikenda, kada su brojni turisti, iskoristivši lijepo vrijeme, uživali u prekrasnom krajoliku koji nudi slap Kravica. Dok su neki ljepote ovog mjesta svim čulima upijali vozeći se barkom, bilo je i onih koji su osvježenje prvog aprilskog dana potražili u prirodnom bazenu u podnožju slapa gdje su sunčeve zrake igrale svoju čarobnu igru na površini vode.

Mladić Ollie iz Engleske, kojem je ovo prva posjeta Bosni i Hercegovini, nije odolio da se ne okupa, a o tome koliko mu se sviđa ovo mjesto više od riječi govorio je njegov osmijeh koji nije 'skidao' s lica.

U razgovoru je kazao kako je ovo izuzetno lijepo mjesto, dodavši uz osmijeh da je voda hladna, ali ne previše.
Jednostavno je toliko lijepo da sam osjetio potrebu da skočim u vodu i super je, dodao je Ollie.

Kaže da su njegova prijateljica i on doputovali u Dubrovnik, potom su iz Dubrovnika došli u BiH, a u Mostaru će provesti nekoliko dana, tijekom kojih će posjetiti mjesta u okolini tog grada.
Počeli smo od slapa Kravica, naveo je, iskanuvši da je ovo prelijepo mjesto i da će i svojim prijateljima preporučiti da ga posjete.

Dvoje mladih ljudi, Alexandra iz Kanade i Pablo iz Argentine također su prvi put u našoj zemlji.

Iznoseći svoje utiske, Alexandra kaže da je BiH jako lijepa zemlja, te da joj je od svih mjesta koje je do sada vidjela ovo najdraže i najviše joj se sviđa.
Sarajevo je također jako lijepo. Bila sam u Sarajevu, nažalost, dosta kratko, ali je prelijepo, ističe ona. U Sarajevu joj se svidio stari dio grada i uske uličice u kojima je dosta radnji.
Zemlja mi se jako sviđa, zaključuje na kraju.

Pablo iz Argentine također nije krio svoje oduševljenje, kazavši da je ovo mjesto impresivno i da mu se svidjelo.
Prošli tjedan sam bio u Sarajevu, koje mi se također jako svidjelo, kazao je, dodajući da je zavolio Bosnu i preporučit će prijateljima da je posjete.

Turistički radnik Predrag Pešut kaže da su ljudi koji žive u ovom kraju svojim trudom, zalaganjem, gostoprimstvom napravili rejting za ovo krasno mjesto, te ističe da dolaze turisti iz svih zemalja.
Doprli smo do Australije, Novog Zelanda, SAD-a, Engleske, Škotske, skandinavskih zemalja, Koreje, zemalja arapskog svijeta..., navodi, dodajući da su utisci gostiju veoma dobri, te da često spominju iskazano gostoprimstvo.

FENA
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
4
2
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto