Dodaj komentar

Ostvaren napredak u pregovorima prosvjetara i Vlade ZHŽ

ljubuski.info

Djelatnici osnovnog i srednjeg obrazovanja u Zapadnohercegovačkoj županiji uskoro bi mogli potpisati novi kolektivni ugovor. Upravo je nepotpisivanje novog kolektivnog ugovora bio glavni razlog zbog kojeg su više puta prosvjetari štrajkali protiv Vlade.

Nakon više od četiri sata pregovora u petak predstavnika Vlade sa sindikatima osnovnog i srednjeg obrazovanja, konačno ima pozitivnog pomaka, poručuju prosvjetari.
"Usuglasili smo naša stajališta za prva 24 članka našeg prijedloga kolektivnog ugovora. Radi se o radnim pravima, upošljavanju, tehnološkom višku, neraspoređenim djelatnicima, o zaštiti majčinstva, primanju pripravnika, o nadopuni norme i slično", kazala je Vesna Ćorluka, predsjednica Sindikaza zaposlenih u osnovnim školama ŽZH-a.

"Najdulje smo razgovarali o osnovnici, odnosno o povećanju plaće. Nešto smo dogovorili, ali to nije konačan odgovor. Stoga ne bih u ovom trenutku govorila o konačnim brojkama, ali sa zadovoljstvom mogu reći da smo krenuli u pravom smjeru", poručuje Jasminka Petric, predsjednica Sindikata zaposlenih u srednjim školama ŽZH-a.

Na sastanku u petak se nisu stigli svi članci Nacrta kolektivnog ugovora ispregovarati, zbog čega će se pregovori nastaviti. No, ono što je dogovoreno većinom je usklađeno prema zahtjevima prosvjetara.

Između ostalog, dogovoreno je kako će u izradi Zakona o srednjem obrazovanju sudjelovati i sindikat. Tako će moći reagirati na one članke koje vide spornim. Hoće li se štrajkovi djelatnika srednjeg obrazovanja protiv vlade nastaviti, još ne znamo. Kazali su kako ćemo odgovor dobiti nakon što članstvo donese odluku.

Naša TV
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
7
7
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari