Dodaj komentar

Petrov s generalima o optužnicama protiv HVO-a

ljubuski.info

Predsjednik Hrvatskoga sabora Božo Petrov primio je jučer izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora (HGZ) na čelu s predsjednikom HGZ-a i generalom zbora u mirovini Pavlom Miljavcem. Sastanku su prisustvovali i general zbora u mirovini Josip Lucić, general bojnik u mirovini Ljubo Ćesić Rojs te bivši ministar obrane dr. Andrija Hebrang.

Članovi izaslanstva izložili su predsjedniku Sabora problematiku neriješenih statusnih prava određenih skupina hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu, zamolivši ga za podršku u njihovom institucionalnom rješavanju. Na sastanku se razgovaralo i o optužnicama protiv hrvatskih branitelja u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Sabora Božo Petrov podržao je nastojanja da se riješe otvorena pitanja u pogledu ostvarivanja prava hrvatskih branitelja te je pozvao sudionike sastanka na nastavak institucionalnog dijaloga na najvišim razinama vlasti.

Izaslanstvo je izvijestilo Petrova i o programu edukacije učitelja i nastavnika povijesti o Domovinskom ratu, koji članovi Hrvatskog generalskog zbora provode u koordinaciji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

3
8
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Lesi se ne vraća kući! Zaboravljeni branitelj br. 690
ljubuski.info
Sve poskupljuje osim autobusnih karata Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Prevareni, prodani, izdani, ostavljeni... ne i izgubljeni! Slaven Raguž | Predsjednik Hrvatske republikanske stranke
ljubuski.info
Priča za božićne suze Krešo Vujević

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto