Dodaj komentar

Zbog zataškavanja kriminala, kaznena prijava protiv Vesne Ćavar i Kristine Nogalo

ljubuski.info

Zbog utemeljenih sumnji da su radile na zataškavanju kriminala, vezanog za instituciju MUP-a ZHŽ, točnije rad bivšeg ravnatelja Uprave policije MUP-a ZHŽ  dr. Zorana Galića, protiv glavne tužiteljice Tužiteljstva ZHŽ Vesne Ćavar i postupajuće tužiteljice Kristine Nogalo, podnešena je kaznena prijava za nekoliko kazneneih djela zlouporabe ovlasti i položaja, nesavjesnog rada u službi i prikrivanja kaznenih djela, doznaje se iz pravosudnih institucija.

Prije nekoliko godina, Tužiteljstvu ZHŽ je podnijeta kaznena prijava protiv dr. Zorana Galića, obzirom da je stekao lažnu diplomu s fakulteta FABUS, s kojom je nezakonito ostvarivao prava. Doznaje se da je tužiteljica Nogalo donijela nalog o neprovođenju istrage, a s njom je,  u prikrivanju teškog kaznenog djela, sudjelovala i glavna tužiteljica Vesna Ćavar.

Lažnu diplomu dr. Zorana Galića i krivotvorenje niza dokumenata pomoću kojih je ostvarivao razna prava, naravno nezakonito, istražila je po nalogu Tužiteljstva BiH SIPA.

Također se doznaje da bi nadležne institucije mogle od strane VSTV-a zatražiti suspenziju navedenih tužiteljica za što postoji utemeljenje.

Sada je na potezu Federalno tužiteljstvo koje bi predmet trebalo ustupiti nekom drugom tužiteljstvu u F BiH, ali, kako se doznaje, u sve bi se moglo uključiti u Tužiteljstvo BiH, jer prikrivanje kriminala u ZHŽ poprima obrise organiziranog kriminala.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
3
2
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari