Dodaj komentar

Korupcija i kriminal u ljubuškim školama kroz milijune KM

ljubuski.info

Predsjednik ŽO HDZ BiH i načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić je licemjerno krenuo u borbu protiv vlastite stranke i osoba iz OO HDZ BiH Ljubuški, koji su, zajedno s ostalim članovima Vlade ZHŽ, županiju doveli do propasti.

Već 7 godina Vlada ZHŽ ne uplaćuje doprinose djelatnicima srednjih i osnovnih škola u općini Ljubuški, a ona je njihov osnivač i godišnje izdvaja za krede i struju oko 250.000 KM.

Dugovi škola u općini Ljubuški za mirovinsko i zdravstveno osiguranje:

Osnovna škola Ivane Brlić Mažuranić 1.216.704,80 KM;
Osnovna škola Tina Ujevića Vitina 1.919.711,00 KM;
Osnovna škola Marka Marulića 1.523.311,00 KM;
SSŠ Ruđera Boškovića 1.028.307,28 KM;
Gimnazija Ljubuški 808.031,58 KM.

Ukupan dug prema nastavnicima i profesorima u općini Ljubuški iznosi - 6.496.065,66 KM.

Iz navedenih podataka vidljivo je selektivno uplaćivanje doprinosa, tj. među nastavnim osobljem, ima diskriminiranih osoba, kojima se doprinosi uplaćuju različito od svojih kolega.

Sama prispodoba Nevenka Barbarića i njegovog bistrookog predsjednika OV Ljubuški Tihomira Kvesića i njihove borbe protiv korupcije je jasno lupanje u zdrav mozak obrazovanim osobama, kada se zna da je predsjednik OV-a netom završio tri godine poslovnih studija u Kiseljaku kod obitelji Ševo.

Svi dugovi su nastali u mandatima velikih političkih i dužnosničkih funkcija Barbarića, pa je jasno da je akcijski plan borbe samo umaranje javnosti i blamiranje pred Ljubušacima.

Podaci PU F BiH
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
5
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari