Dodaj komentar

OV Ljubuški: Burna rasprava o korupciji i antikorupciji

ljubuski.info

Korupcija je u ponedjeljak u Ljubuškom izazvala burnu raspravu među vijećnicima, ali i ravnateljima osnovnih i srednjih škola koji su dostavili vijećnicima informacije o radu svojih škola. Kako bi se spriječila korupcija u općini i lakše dobila sredstva za projekte od različitih donatora, usvojen je i Antikorupcijski dokument.

Primjedbe pojedinih vijećnika su bile na zapošljavanje djelatnika u Srednjoj strukovnoj školi Ruđera Boškovića. Ravnatelj ove škole je istaknuo kako je natječajna procedura zakonski provedena, dok pojedini vijećnici ne misle tako.

Načelnik je poručio kako je stanje u općini bolje u odnosu na prethodne godine. No, odlazak obitelji preko granice zahvatio je cijelu BiH, pa ni Ljubuški nije iznimka. Primjerice, osnovna škola u Vitini ima 50 učenika manje u odnosu na prošlu godinu.

Akcijski plan za borbu protiv korupcije Općine Ljubuški od 2017. do 2021. trebao bi poboljšati rad općinskih struktura i lokalne zajednice. No, usvajanje takvog plana nisu svi pozdravili.

Iako su četiri vijećnika bila protiv donošenja ovog dokumenta, on je ipak usvojen većinom glasova. Trebao bi se početi primjenjivati ove godine.

Poslušajte cjelovitu snimku sjednice OV Ljubuški, preuzetu s Radio Ljubuškog, koji su ju podijelili u tri dijela:

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
4
6
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari