Dodaj komentar

Mario Mikulić izabran novim predsjednikom Mladeži HDZ-a BiH

ljubuski.info

Mladež HDZ BiH u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru održala je 10. izbornu konvenciju gdje su izabrali novo rukovodstvo i obilježili 25 godina uspješnog djelovanja.

Više od 400 izaslanika na današnjoj konvenciji biralo je novog predsjednika. Između aktualnog predsjednika Vedrana Kožula i njegovog protukandidata Maria Mikulića, izaslanici 10. izborne konvencije povjerenje su dali Mariu Mikuliću koji je Kožula pobijedio sa 6 glasova razlike.

Obilježavanje 25 godina uspješnog rada Mladeži HDZ-a BiH počelo je intoniranjem himnih hrvatskog naroda i himne BiH, a minutom šutnje odana je počast poginulim braniteljima Domovinskog rata. Izbornu konvenciju govorom je otvorio aktualni predsjednik Mladeži HDZ-a BiH Vedran Kožul.

Na prijedlog predsjednika Mikulića za zamjenika predsjednika jednoglasno je izabran Nikica Vidović iz Županijskog odbora Mladeži HDZ BiH Soli.

Za dopredsjednike M HDZ BiH voljom izaslanika izabrani su:

 • Zvonimir Pavić, ŽO Mladeži HDZ BIH HBŽ,
 • Martina Ćorluka, ŽO Mladeži HDZ BIH ZHŽ,
 • Jakov Križanović, ŽO Mladeži HDZ BIH ŽSB
 • Ivona Jerković, ŽO Mladeži HDZ BIH Vrhbosna
 • Gordana Ćurić, ŽO Mladeži HDZ BIH ZDŽ.

Članovi Predsjedništva Mladeži HDZ BIH koji su jednoglasno izabrani na prijedlog predsjednika Mikulića su:

 • Šimo Filipović, Brčko Distrikt
 • Anto Gregurević, ŽO Posavina
 • Miroslav Jakešević, ŽO Središnja Bosna
 • Ella Kramar, ŽO Vrhbosna
 • Pero Josipović, ŽO Posavina
 • Ante Mišetić, ŽO ZHŽ
 • Ante Tadić, ŽO HBŽ
 • Vinko Pavlović, ŽO Soli
 • Andrea Pehar, ŽO HNŽ
 • Igor Šimić, ŽO ZDŽ

Ovogodišnjoj, 10. izbornoj konvenciji nazočilo je gotovo 400 izaslanika iz cijele BiH, hrvatski član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović i dužnosnici HDZ-a BiH izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina.

Čović je u svom govoru naglasio važnost i ulogu Mladeži HDZ-a BiH u uspješnima HDZ-a BiH na lokalnim izborima 2016. godine i napomenuo kako očekuje da se hrvatsko zajedništvo manifestira i kroz njihov rad i djelovanje.

Današnjoj proslavi 25. obljetnice Mladeži HDZ-a BiH nazočilo je i izaslanstvo Zajednice žena HDZ BiH Kraljica Katarina Kosača kojeg je predvodila Ljilja Zovko, predsjedateljica Kluba Hrvata u Domu naroda PS BiH, Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH na čelu s Radom Bošnjakom, predsjednik Mladen Begić u ime HDZ-ovog Odbora za branitelje, ravnateljica Političke akademije HDZ-a BiH i predsjedateljica Doma naroda PFBiH Lidija Bradara i predsjednik Mladeži HDZ-a Republike Hrvatske Josip Bilaver.

Među mnogobrojnim gostima bilo je i izaslanstvo Mladeži HDZ-a BiH iz dijaspore za Sjevernu Rajnu i Westgaliju, predsjednici Mladeži HDZ-a BiH iz ranijih saziva, predstavnici Asocijacije mladih SDA i SNSD-a te glavna tajnica Mladeži europske pučke stranke (EPP) Andrea Vodanović.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

8
6
2
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari