Dodaj komentar

Porastao broj darivatelja krvi

ljubuski.info

U Ljubuškome je upriličena akcija dragovoljnoga darivanja krvi, koju su organizirali Crveni križ Ljubuški i Transfuzijski centar SKB Mostar. Odazvalo se 39 darovatelja, a krv je dalo njih 29.

Među darovateljima je bio i bivši ljubuški nogometaš Damir Vučić.
"Krv sam davao više puta, posebice kad je nekomu trebalo za operaciju, a službeno ovo mi je treći put da dajem. Ovim se postaje humaniji čovjek i pozvao bih mlade osobe da se uključe kako bi se tradicija nastavila", kaže Vučić.

Zikret Kobilica je iz Kaknja, a u Ljubuškom radi kao sezonski radnik već šestu godinu.
"Ovo mi je 26. put da darujem krv, a dajem je za suprugu svoga prijatelja iz Ljubuškoga, koja ima rak dojke i ide na operaciju - objašnjava Zikret".

U Crvenom križu zadovoljni su odzivom i brojem prikupljenih doza krvi u posljednje vrijeme.
"Ovo je prva građanska akcija darivanja krvi u ovoj godini, sljedeća će biti početkom travnja za srednjoškolce i onda redom ostale, tako da ih bude ukupno šest godišnje. Prošle godine imali smo osam akcija i prikupili smo 371 dozu, što je iznimno veliko povećanje, budući da smo 2015. prikupili malo više od 200 doza", kaže Mladenka Vukšić, tajnica Crvenoga križa Ljubuški.

Ivan Kaleb | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
3
5
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Svi smo mi krvavi ispod kože Vera Soldo | Republika info
ljubuski.info
Postaje li Gabela obiteljska Troja? Homerolog, Krešo Vujević
ljubuski.info
Zatvoren krug propadanja Hrvata u BiH Višnja Starešina | Slobodna Dalmacija

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari