Dodaj komentar

Branitelji namjeravaju kupiti hotel u kojemu je osnovana Herceg-Bosna

ljubuski.info

Glavni odbor Udruge organizatora otpora HVO u BiH namjerava prikupiti novčana sredstva za sredstava za kupovinu hotela u Grudama koji za njih ima povijesno značenje.

Naime, u ovome hotelu koji je sada na prodaju, 18.11.1991. godine utemeljena je Hrvatska Zajednica Herceg-Bosna kao politička organizacija koja je imala za cilj štititi sveukupne interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini.

Isto tako, 28.08.1993. godine u hotelu Grude na temelju Owen-Stoltenbergovog mirovnog ugovora proglašena je Hrvatska Republika Herceg-Bosna.

Sve bitne političke odluke za opstojnost i budućnost hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini donijete su u hotelu Grude i za nas organizatore otpora ovaj hotel ima povijesni značaj i željeli bi ga sačuvati kao nacionalni spomenik hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, navodi se u priopćenju.

Pozvali su sve hrvatske branitelje i domoljube, posebice hrvatske udruge proizišle iz Domovinskog rata, sve hrvatske političke stranke koje su okupljene u Hrvatskom Narodnom Saboru kako bi "podržali ovu inicijativu da hotel u Grudama postane nacionalni-memorijalni centar u kojem će se njegovati sve vrijednosti koje baštini hrvatski narod iz svoje burne povijesti".

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
3
4
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto