Dodaj komentar

Ministrica Mikulić, po nalogu vlasti, uvela politizaciju u škole i diskriminaciju pri zapošljavanju

ljubuski.info

Za HDZ BiH, bivšu ministricu Helenu Lončar, a i sadašnju Ružicu Mikulić, škole su postale političko bunjište za diskriminaciju pri zapošljavanju, uskraćivanje prava nastavnicima i profesorima, kako bi Vladi ZHŽ ostalo puno više novca za razbacivanje i neplaćanje zakonom zajamčenih doprinosa i drugih naknada i zakidanje smanjenjem plaća, što je sud poništio prije nekoliko godina. Večeras je premijer Zdenko Ćosić, dobro nervozan, kazao kako će isplate po sudskim presudama biti riješene kada doću na red, što je puno bolje od izjave prije nekoliko mjeseci da sudske presude neće poštovati.  

Radeći na raslojavanju nastavnog osoblja na hadezeovce i ostale, hadeze nastavnici i profesori su također ostali bez uplaćenih doprinosa i naknada, iako su imali (jedan broj njih) dodatnog rada u privatnim školama. Kad vidite nekog nastavnika ili uhljeba iz HDZ-a i kada mu govorite o nezakonitostima on vas tako tupo gleda, kao da je zakon statut stranke čijim se rezultatima dive i dalje. Ne shvaćaju da je županija pred propasti, kao da će nekakav novac pasti kao mana s neba. Neće pasti zbog grijeha HDZ BiH.

Članstvo školskih odbora pomno je birano po principu stranačke pripadnosti i odanosti, zakoni o školstvu su banalizirani, a ravnatelji su u svakom slučaju mali bogovi, koji su mogli raditi što hoće, iako recimo o svemu odlučuju školski odbori, čijih se odluka ravnatelj morao i mora pridržavati. A obrazovna inspekcija na čelu s Nadom Đerek, kao da vrijeme trati pituranjem lica i čavrljanjem po neseserima.

Sjetimo se Čamberovih pravilnika o ocjenjivanju prilikom zapošljavanja. Bili su odlični, a ministrica Lončar je putem telefona kazala da je njihovo ukidanje politička odluka HDZ BiH, koji je imao apsolutnu vlast u županiji i otvorio eru potpune diskriminacije, koja je dovela do uništavanja školstva u županiji.Ružica Mikulić je, također putem telefona priopćila, da je pravilnik ukinut da se iz drugih krajeva BiH, na natječaje ne bi mogli javljati kandidati. Ona ne zna da je i to diskriminacija, a u praksi nije bilo takvih prijava.

O napisanome portal će objaviti dokumentaciju, koja to potvrđuje, ali i oznaniti pismenost osoba koje su pisale akte u ministarstvu i inspekciji.

U obrazovanju u ZHŽ vlada kaos, jer su na pozicija nekompetentne osobe, pa tako i ministrica Ružica Mikulić. Obrazovanje je podređeno privatnom školstvu, a kako i ne bi kada je godinama savjetnik u ministarstvu bio Ivan Ševo, stručnjak za automobile, tehničke preglede, srednje i visoko obrazovanje, osiguranje.

Jasno je da se nastavnici i profesori moraju osim financijskih prava boriti i za razvoj školstva, pravednost u školama i svakako za depolitizaciju zbog koje su postali robovi vlasti i razarajuće politike HDZ BiH.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
3
9
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari