Dodaj komentar

Željko Jukić, pomoćnik ministra MUP-a ZHŽ, pod istragama zbog krivotvorenja

ljubuski.info

Protiv pomoćnika ministra MUP-a ZHŽ Željka Jukića podnijeta je kaznena prijava Tužiteljstvu županije Sarajevo zbog krivotvorenja, čime je omogućio direktoru GP BiH Zoranu Galiću da se na temelju isprava neistinitog sadržaja prijavi na natječaj za direktora.

O ovom pravniku smo pisali više puta naglašavajući da se radi o čovjeku koji je u Sektoru administracije MUP-a ZHŽ krivotvorio dokumenata i dokumenata, montirao stegovne postupke svojim kolegama i na sudovima je uvijek branio kriminal u MUP-u ZHŽ, dok su počinitelji kažnjavani zatvorskim kaznama. Tako je bilo i u slučaju Miroslava Galića.

Jukić je zajedno s nekoliko osoba, a jedan od njih je Blago Senjak razradio strategiju šikaniranja državnih službenika MUP-a ZHŽ. Protiv Blage Senjaka se vode istražni postupci u Tužiteljstvu ZHŽ.

Tko je zacijelo taj ekstra pravnik?

U MUP-u ZHŽ radi od 90-tih godina, a ranije je bio policijski službenik u vrijeme Jugoslavije. Uvijek je bio pomoćnik ministra i kako su se mijenjali ministri Jukić je samo mijenjao frizuru.Svakom ministru je bio dobar, pa je imao i ima sve privilegije od automobila, službenih telefona, povjerenstava, jer je bio smio i stručan za provođenje nezakonitih radnji, a to se u MUP-u jako volilo, a danas još i više.

Skandali Željka Jukića

Zbog njega su policajci fizički napadani od svojih zapovjednika, jer nisu htjeli zataškavati kaznena djela Željka Jukića.Upravo sadašnji ministar Zdravko Boras, a ondašnji šef kriminaliteta je 25.03.1998 nekoliko puta šakama udarao policijskog službenika Franju Kraljevića, tražeći od njega da u zapisniku o prometnoj nezgodi, koju je prouzročio baš Željko Jukić u alkoholiziranom stanju u Vitini u kasnim noćnim satima, ne zavede stvarno stanje događaja. Kraljević je to odbio.

Nastala je velika materijalna šteta i bilo je povrijeđenih, a Željko Jukić nizašto nije odgovarao niti je namirio štetu MUP-u ZHŽ zbog uništenja automobila. K tome dvije godine nije dolazio na posao, a plaća mu je redovito isplaćivana. Stegovno nikada nije odgovarao, i takav čovjek ima smjelosti da drugima montira zajedno s prijateljima po županiji. O svemu posjedujemo dokumentaciju.

Da je to tako potvrđuje dokumentacija koju smo prema zahtjevu o pristupu informacijama dobili. Razvidno je da je šteta isplaćena.

Međutim, Željka Jukića kompromitira gomila dokumentacije koja je krivotvorena u njegovom sektoru. Isti je izmišljao natječajne procedure, u rješenjima je pisao pravne nebuloze, koje su MUP ZHŽ koštale novčano i materijalno.

Isti je uz sve nezakonitosti krivotvorio dokumentaciju u slučaju Miroslava Galića, koji ovog tjedna češće posjećuje Tužiteljstvo ZHŽ, koje pomaže i želi da se cijeli slučaj zataška.

Međutim, skandali oko Željka Jukića i njegovog nezakonitog rada, izgleda tek će sada biti predmet istraga i procesuiranja.     

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
9
2
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari