Dodaj komentar

Evo progona: Boras tereti policajce za 13 KM, ali ne i sebe za 384 KM!

ljubuski.info

U Upravi policije ZHŽ se događa brutalan progon policajaca. Na to smo ranije ukazivali, ali i pored istine iz MUP-a ZHŽ je stiglo opovrgnuće. Međutim, istina je voda duboka a ne mutna baruština u kojoj su se neki naučili praćakati.

Četvorici policajaca PU Posušje nezakonito je umanjena plaća, zbog prekoračenja potrošnje službenog mobilnog telefona za mjesec svibanj prošle godine, iako su za to imali opravdanje zbog potrebe službe. Prethodnih mjeseci su imali znatno manju potrošnju telefona.

Radi se o malim iznosima od oko 13 KM, koji bi bio zanemariv da se radi o privatnim pozivima i da je telefon zadužio pojedinac, ali ovdje se radi o službenom telefonu u Operativnom dežurstvu.

Bez bilo kakve obavijesti novac je djelatnicima odbijen od plaće.

Radi se o klasičnom progonu četvorice policajaca i različitom postupanju, jer se drugim osobama ne odbija prekoračenje. Među njima je sadašnji ministar Zdravko Boras, koji je samo u svibnju 2016. godine imao račun za telefon u iznosu od 534,28 KM, u travnju 322,99 KM i ožujku 277,01 KM. Ministrovo ograničenje potrošnje je 250,00 KM.

Zdravku Borasu nije od plaće odbijeno 384,28 KM, ali posuškim policajcima jeste i to jadnih 13 KM.

Zdravko Boras bez odgovora

Iako je poslan zahtjev za dostavljanjem informacija, policajci su ostali uskraćeni za odgovor ministra, koji je zacijelo slika i prilika MUP-a ZHŽ, stranke HDZ BiH i opće političke bahatosti. Pokušali smo kontaktirati sindikat, ali telefoni su ostali nijemi.

Sindikat MUP-a je podnio Zahtjev za internom istragom, ali Milenko Madunović, koji je tada bio ravnatelj policije, nije učinio ništa kako bi se slučaj istražio. Ništa čudno.

Zbog nezakonite zapljene novca Tužiteljstvu ZHŽ je podnijeta kaznena prijava, ali ni ono također nije učinilo ništa. Ni to nije ništa čudno, jer Tužiteljstvo ZHŽ štiti kriminal mnogih političara i odabranih kriminalaca, što pokazuje dokumentacija, a glavna tužiteljica Vesna Ćavar je danas nazočila na inauguraciji novih policijskih kadeta MUP-a ZHŽ u Mostaru. Valjda je novim kadetima potrebno vidjeti i osjetiti tužiteljicu Ćavar, a ona toplinu političke kreme u ZHŽ-u. Sve to ima svoje razloge, to je simptomatičan, pomalo logičan, ali nimalo profesionalan znak.

Dokumentacija Ministarstva financija ZHŽ

Dokumentacija Ministarstva financija ZHŽ govori sve. Zdravko Boras progoni policajce za potrošnju telefona Operativnog dežurstva Posušje u iznosu od po 13 KM, a on bezobzirno i nekažnjeno troši telefon čak i dvostruko više od dopuštenog.

To je pravi rvacki ministar.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
7
5
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto