Dodaj komentar

Humanitarci iz Italije i ove godine obradovali potrebite Ljubušake

ljubuski.info

Povodom Božića i božićnih blagdana, skupina volontera iz Italije tradicionalno provodi akciju prikupljanja pomoći obiteljima slabijeg imovinskog stanja na području općine Ljubuški.

U suradnji s ljubuškim Centrom za socijalni rad, tako su i ove godine prigodni paketi pomoći dostavljeni obiteljima koje su korisnici stalne socijalne pomoći.

Tradicionalna akcija

Kako saznajemo od Joze Barišića, ravnatelja Centra za socijalni rad Ljubuški, riječ je o dugogodišnjoj akciji darivanja potrebitih u vrijeme blagdana, a koja se tradicionalno provodi 31. prosinca.
"Ove godine donirano je ukupno sto paketa s hranom i higijenskim potrepštinama. Riječ je o izuzetno dobroj suradnji s talijanskim volonterima koji tijekom cijele godine pokazuju zanimanje o broju potrebitih obitelji u Ljubuškom. I ovoga puta iskazali su svoju humanu stranu, na čemu im dugujemo veliku zahvalu", istaknuo je Barišić.

Dodao je i to kako su, osim za vrijeme božićnih blagdana, volonteri uključeni u humanitarnu akciju koja se za potrebite provodi i tijekom Uskrsa.

Da je dirnut gestom mladih volontera iz Italije, ali i donacijama koje su pristigle od volontera iz Udruge mladih Agape pokazao je i Hasan Mušić, tajnik MZ Ljubuški 3.
"Svima je poznato koliko se Agapeovci trude da atmosfera blagdanskog duha u našem gradu bude na zavidnoj razini. Osobito je pohvalno što ti mladi ljudi imaju sluha za stare, nemoćne i siromašne sugrađane. Mjesna zajednica Ljubuški 3, ali i ja osobno, ovom prigodom želim uputiti najiskreniju zahvalu na donaciji 30 paketa pomoći, a jednaku zahvalu dugujemo i mladim Talijanima koji su nas obradovali s 50 paketa pomoći. Ne mogu ne spomenuti i Tonija Pivca koji je cijelo vrijeme koordinirao s paketima koji su uredno podijeljeni potrebitim članovima naše Mjesne zajednice, kazao je Mušić.

Organizirajući ovakve i slične akcije, cilj je razviti svijest o humanosti te skrenuti pažnju na položaj onih koji su u potrebi.

Antonela Marinović Musa | Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

5
8
3
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari