Dodaj komentar

Central osiguranje na plećima Croatia osiguranja!?

ljubuski.info

Central osiguranje sve više potresaju afere. Kako i ne bi kada se aktivno poslovanje iz Visokih i srednjih škola poznatih biznismena Ivana, Milana i Mile Ševo prelilo u sfere osiguranja na posve intrigantan način.

Posljednji tekst u kojem je objavljen isječak iz časopisa udruženja osiguravajućih društava u kojem je objašnjeno napuštanje skupštine udruženja od strane direktora Mladena Markotića, zbog kršenja poslovne etike od strane Central osiguranja, izazvao je histeričnu reakciju, punu bijesa od strane vlasnika Ivana Ševe s neprimjerenim vokabularom upućenim pojedincima, priopćeno nam je iz Širokog Brijega.

Međutim, informacije iz Croatia osiguranja od strane osviještenih djelatnika s razlogom novoutemeljeno Central osiguranje Ivana Ševe stavlja u središte velike afere u kojoj su uz njega još Mladen Markotić (bivši direktor Croatia osiguranja) i Viktor Zadro (bivši izvršni direktor Croatia osiguranja).

Još pretprošle što godine objavili informaciju da su ova dvojica dana 30. 04. 2015. godine napustili Croatia osiguranje. Nakon napuštanja Zadro se uposlio u jednoj od tvrtki Ivana Ševe na Širokom Brijegu, dok je Markotić više od godine pauzirao, dok nije Central osiguranje počelo sa rado 01.07.2016. godine.  

Croatia osiguranje "podstanar" kod Ivana Ševe

Nekoliko djelatnika Croatia osiguranja potvrdilo je informaciju kako su upravo Markotić i Zadro danima pritiskali Ivana Luburića direktora Croatia osiguranja da potpiše ugovor o iznajmljivanju dvaju tehničkih pregleda od Ivana Ševe.Potpisivanje se dogodilo samo nekoliko dana prije njihova odlaska u konkurentsko poduzeće.

Mjesečni najam je stajao 60.000 KM, pa je prije otvaranja Central osiguranja druga tvrtka Ivana Ševe od Croatia osiguranja prihodovala 840.000 KM. Bio je to jako dobar posao Ivana Ševe, Mladena Markotića i Viktora Zadre. A je li to bila potreba Croatia osiguranja? Djelatnici kažu da nije i da se radi o isisavanju novca iz njihovog društva.  

U poslovnom svijetu takav oblik poslovanja nije korektan zbog bivše tvrtke i ljudi koji u njoj zarađuju kruh. Izvrstan način za pokretanje biznisa preko jednog od najvećih konkurenata. Sada u Centralnom osiguranju za to dobijete i povrat novca prilikom osiguranja i kažu da je to pametan izbor . 

Croatia osiguranje je godinama financijski uništavano i slabljeno

Više je tekstova napisano o stanju u Croatia osiguranju. Mnogi su to shvaćali da se radi o zlonamjernosti. Tvrtka je potkradana u milijunskim iznosima, a jedan od aktivnih sudionika slabljenja su bili upravo Mladen Markotić, Viktor Zadro i još nekoliko osoba koji su Croatiu vidjeli samo kao zlatnu koku. Dokumentacija o nezakonitim radnjama u koje su povezane institucije toliko je intrigantna da se čovjek naježi.

Za vrijeme direktorovanja Markotića osiguranje je došlo do gubitka većeg od 4 milijuna KM . Da bi ga pokrio Markotić je bilančno povećao vrijednost imovine za iznos gubitka. Kako je to nezakonit čin, a papir svašta trpi, to se "ispravilo" prošle godine na skupštini društva prije tri tjedna.

Prava je šteta što se Croatia osiguranje nije profiliralo u jedno od najboljih osiguravajućih društava. Ono je bilo društveno, bilo je svačije samo nije bilo naše hrvatsko.I tako vam to rade naši pametni, stručni, obrazovani, a nadasve domoljubno i odgovorno orijentirani Hrvati. Zacijelo se radi o osobama razine društvene propasti i pošasti, koji utjeruju strah pri pogledu u budućnost. Iza svega stoji taj famozni HDZ BiH u kojeg su se i akteri ove priče ufali.  

Pokušati ćemo saznati što na sve kažu u Adris grupi vlasniku Croatia osiguranja.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
3
9
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto