Dodaj komentar

Mali David pobijedio "golijata" Zelića

ljubuski.info

Biblija je najčitanija knjiga u povijesti ljudskog roda, a svi znamo biblijsku priču kako je mali David Izraelac običnom praćkom i kamenom pobijedio gorostasnog Filistejca Golijata. Da biblijske priče svoje utjelovljenje znaju naći u stvarnosti, i to u našoj maloj Ljubuškoj općini, nitko se ne bi nadao. U Ljubuškom postoji osoba pod imenom David Grbavac koja je za vrlo kratko vrijeme u svojoj ranoj madosti, netom nakon završenog pravnog fakulteta, obnašao najaznačajnije funkcije u općini i  ŽZH, tako da je za svojih ranih tridesetih godina postao rekorder u povijesti Bosne i Hercegovine.

Rođen za savjetnika

Nema nijedne druge osobe, iz bilo koje općine i županije da je u tako kratkom vremenu obnašala toliko važnih funkcija. Bio je mladi (mali) David bez nekog posebnog prethodnog iskustva savjetnik načelnika općine Ljubuški Nevenka Barbarića. Savjetovao ga je o mnogim stvarima, tako da su ti savjeti bili zlata vrijedni i rezultirali su brojnim aferama, najpoznatija Nativa. Savjetovao je mladi (mali) David i predsjednika Županijske skupštine Antu Mišetića Sovu. Nakon toga mladi (mali) David okušao se kao pravnik i na području ekonomskih znanosti, pa je tako obnašao vrlo važnu funkciju unutar vlade ŽZH, točnije u Ministarstvu financija. Postade tako pravnik David stručni savjetnik  za ekonomska pitanja, ekonomisti Toniju Kraljeviću, ministru financija u vladi ŽZH.

No ni uspješnost i izvrsnost, pored pravnih, u ekonomskim vještinama nije bila dovoljna mladom (malom) Davidu, jer je njegova ambicioznost bila prevelika. Zahvalio se na ekonomskoj savjetničkoj dužnosti Toniju Kraljeviću, te zamolio svoga najdražeg Nevenka Barbarića, da postane predsjednik RK Izviđač. Poznato je kako je David obožavao rukomet i jednom čak pokušao učlaniti se u rukometnu školu izviđača, ali je u zadnji tren, zbog mnogobrojnih obveza, nažalost odustao. Tako da mu je Nevenko Barbarić ipak omogućio ostvariti i taj toliko željeni san. Iako je kao predsjednik Izviđača nemušto govorio, mucao u susretu s drugim delegacijama i njihovim predstavnicima, njegova želja da obnaša i tu funkciju bila je jača od toga.

Žalbeni rok traje, a Octavia se voza

I onda dolazi ono najvažnije, ostvarenje biblijske priče o Davidu i Golijatu s početka teksta. Kada je vidio da je uspio i na sportskom rukometnom području i da je Izviđač zahvaljući njemu ušao u SEHA ligu, ambicije mladog (malog) Davida su se nastavile. Pred njim je bio veliki izazov. Sad se morao dokazati i napraviti pomak u karijeri. Opet u pomoć stupa njegov nezaobilazni frend Nevenko Barbarić na brzinu skuplja OO HDZ BiH, te onako, kako to partija radi, jednoglasno odlučuju da će David Grbavac obnašati funkciju direktora Županijske geodetske uprave. Markan Zelić, tadašnji direktor Županijske geodetske uprave nije ni slutio što mu se sprema. Nije slutio da bi mali David mogao sjesti na njegovo mjesto Golijata. Ipak je Markan Zelić, unatoč nekim nedostacima, bivši ljubuški načelnik i na mjestu koje je obnašao imao veliko iskustvo. Imao je sve osim što nije bio miljenik Nevenka Barbarića. I tako David "Izraelac" sjede na mjesto Golijata "Filistejca" Zelića, bez obzira što je žalbeni postupak u tijeku, uze Škodu Octaviu. I nakon toga David se sve manje pojavljuje u velikom uredu s ovalnim stolom i sve više jurca Škodom po BiH i Lijepoj našoj.

Tako David postade Golijat. 

Ni sami proizvođač Škode Octavie u Češkoj nije znao da ista može neprekidno izdržati toliki broj kilometara u jednom danu. Kada se radi o Davidu, sve je moguće. Razloge za ovakav uspjeh nisu do sada uspjeli odgonetnuti najveći znanstveni umovi, a niti pismoznanci Biblije.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

6
8
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari