Dodaj komentar

Uspostavlja se registar branitelja i braniteljskih udruga na razini FBiH

ljubuski.info

U novoj, 2017. godini federalna Vlada najavljuje uspostavu središnjeg registra svih postojećih udruga branitelja, invalida rata, udruga poginulih branitelja i njihovih obitelji na prostoru cijele Federacija BiH. Kad registar bude utemeljen, onda će se znati na koji način se troši proračunski novac za čak više od 1600 udruga iz područja braniteljske populacije te koje udruge imaju zakonsko uporište za svoj rad i postojanje, a koje ne.

Plan Vlade Federacije BiH je i uspostava jedinstvenog registra braniteljskih primanja kako bi se uvelo reda u isplatu financijskih naknada jer postoje podaci kako veliki broj pojedinaca takve naknade uopće nije zaslužilo ili je se ogriješio o zakon na štetu onih koji takve naknade moraju po zakonu primati.

Umjesto četiriju zakona koji reguliraju pitanja braniteljske populacije, bit će donesen jedan jedinstveni te će već u ovom mjesecu ove godine o tome biti pokrenuta rasprava u oba doma Parlamenta Federacije BiH.

Zdenko Jurilj | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
7
6
5

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari