Dodaj komentar

Bubalo, Džajić, Dugandžić u reprezentacijama Hrvatske!

ljubuski.info

U blagdansko vrijeme dok koševi miruju, članovi košarkaškog kluba Ljubuški su uvelike u pogonu.

Na trenutnim događanjima bi košarkašima iz Ljubuškog pozavidjeli i giganti ovog sporta. Naime, košarkaški klub Ljubuški ima čak tri reprezentativca u svojim redovima u raznim mladim selekcijama reprezentacije Hrvatske.

Marin Bubalo, trener, je pozvan na turnir regija za kadete koji će se održati od 27. do 30.12.2016. u Svetom Martinu.

Dragan Džajić, 2000. godište, je pozvan na pripreme U18 reprezentacije koje će se održati također u Svetom Martinu od 27. do 30.12.2016. godine.

Stipe Dugandžić, 2004. godište, je pozvan na pripreme U14 reprezentacije koje će se održati od 3. do 11.1.2017. u Velikoj.

"Ovo je uistinu veliko priznanje i pohvala za trud koji ulažemo u održavanju košarkaške u Ljubuškom, unatoč uvjetima rada u kojima klub djeluje, koji su blago rečeno loši.

Moram napomenuti da smo limitirani sa terminima i treniranjem u neuvjetnim dvoranama a ipak postižemo puno bolje rezultate od, na primjer, kolega iz Čitluka, Gruda i Čapljine gdje je košarka dvoranski sport broj jedan i gdje imaju puno bolje uvjete. Imamo osjećaj da nas se ne shvaća ozbiljno i gura u stranu što donekle i shvaćamo jer za konkurenciju ipak imamo kolektiv koji je u samom vrhu svoga sporta.

Osvrnuo bih se malo i na dosadašnji dio sezone lige za mlade KS H-B u kojoj nastupamo sa tri selekcije. Da nije dobrih rezultata, ne bi bilo ni ovih poziva u reprezentativne selekcije.

Predkadeti predvođeni Stipom Dugandžićem imaju skor od osam pobjeda i dva poraza te drže treće mjesto na tablici u konkurenciji petnaest klubova. Moram napomenuti da smo sve ove utakmice odigrali kao gosti, a posebno su nam drage pobjede u Čapljini i Mostaru protiv Zrinjskog. Nadamo se da ćemo drugi dio sezone igrati u Ljubuškom i da će ljubitelji košarke moći pogledati utakmice ove izuzetno nadarene generacije predvođene Stipom Dugandžićem, dok nije otišao u neki veliki klub u kome će moći razviti svu raskoš svoga talenta.

Kadeti su mogli i bolje ove sezone. Imamo tri pobjede iz deset nastupa, ali moram reći da u kadetima dosta prilike dajemo i mlađim igračima iz naše predkadetske ekipe te da im te utakmice protiv starijih dosta pomažu.

Juniori su odlično startali i u pripremnim utakmicama pobijedili Brotnjo i Čapljinu. Nažalost, zaredale su ozljede, no unatoč tome imamo tri pobjede i tri poraza te zauzimamo četvrto mjesto u konkurenciji deset klubova. Predvodnik ove generacije je Dragan Džajić koji uz Vukšića, Bilića, i Lončara čini okosnicu ove ekipe.

U svim ovim događanjima moramo spomenuti i mini basket fest koji je održan u Posušju 18.12.2016. gdje su nastupale muške i ženske košarkaške ekipe, rođeni 2004. godine i mlađi, koje se natječu u sklopu košarkaškog saveza Herceg Bosne. Nastupilo je petnaest ekipa u muškom dijelu i šest ekipa u ženskom dijelu. Naši momci su zauzeli treće mjesto, nakon što smo u skupini pobijedili Zrinjski, Vitez, Livno, Široki II, u polufinalu smo izgubili tri razlike od pobjednika turnira Kiseljaka a u utakmici za treće mjesto pobijedili smo ekipu Širokog.

Toliko za sad iz košarkaškog kluba uz nadu da će sva ova pozitivna događanja potaknuti ljude da vjeruju u nas i počnu nas ozbiljnije shvaćati. kazao je Mario Škegro, tajnik i trener HKK Ljubuški.

Mario Škegro
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

9
5
7
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari