Dodaj komentar

Barbarić: "Nisam kriv, ako i jesam, nisam!"

ljubuski.info

Svake godine pred Božić Nevenko Barbarić udara dumine Ljubušacima o blagostanju u općini. On nema krivice ni za Duhansku stanicu, Platnaru, lošu infrastrukturu, JKP Ljubuški, krivotvorenje financija općine, Vinariju, iznošenje odluka s neistinitim sadržajem pred općinske vijećnike, dubioze općine i koješta drugo, a JP Parkove naziva najboljim komunalnim poduzećem u državi i pored toga što dvije godine bilježi minuse iz tekućeg poslovanja. Pitamo se zar nije ALBA najbolje komunalno poduzeće?

Današnji monolog je pokušaj legalizacije neistina čovjeka, koji se na okrutan način poigravao i poigrava s milijunskim iznosima i generacijama Ljubušaka.

U sve upetljan od ideje do izvršenja

Naime, dokumentacija govori da je Barbarić imao itekakve veze oko privatizacije Vinarije, da je imao itekakve veze oko rušenja JKP Ljubuški, trebao bi znati da se gospodarski objekti i  druge nekretnine u vlasništvu županije nalaze na području općine Ljubuški.

On je osoba koja je zapovjedila skrivanje dugovanja za Nativu, za njegova mandata je prodan Autobusni kolodvor tvrtci Autoherc s kojom već dugi niz godina sklapa ugovore bez provođenja javnih nabavki za prijevoz đaka, on je potpisao Nativu, 2008. godine je donio odluku o dovođenju strateškog partnera za JKP Ljubuški, a taj strateški partner, ALBA, je samo prijevoznik otpada, koji je samo iz proračuna za 5 godina utržio 1.600.000 KM.. Sve nezakonito.

Reći će on, to su odluke općinskih vijećnika, zaboravljajući da je u ulozi predsjednika HDZ BiH Ljubuški idejni tvorac svih financijskih radnji u općini Ljubuški, a ideje s neškolovanim fabusovcima i agronomima je u općini pretakao u djela.

Bježanje od obrazovanih ljudi

Danas nemamo ni Vinariju, ni Platnaru, niti vinograde, Vitinku, proračun je uništen.

Zaboravio je kazati kako su strani i domaći gospodarstvenici iz Slovenije, Češke, Austrije i čak Indije željeli ulagati u Ljubuški i svi su potjerani. Ljubušaci to i ne znaju.

Što je radio s tvrtkama Putovi doo Grude i Pušina company, zašto ne grade kada su se obvezali napraviti gospodarske objekte na Poslovnoj zoni i hoće li im vratiti novce.

Općina Ljubuški se nalazi u kompleksnim problemima, koja traže rješenje uz saniranje milijunskih šteta kroz naredne godine.

I on se sam nalazi u kompleksnim problemima, pa zajedno sa pojedincima iz pravosudnih institucija nastoji očistiti ljubuško igralište od troskota, kojeg je sam posijao.

Sve je to bilo za Ljubušake nepotrebno, ali za Barbarića i bratiju je izgleda bilo potrebno.    

I na kraju ga treba upitati: "Kad će doći među akademski obrazovane ljude, da javno popriča o problemima u općini?" 

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
2
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad porastem, bit ću ministar Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Što nam znači statistika? Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Nezaboravljenim braniteljima Žena iz kužine

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto