Dodaj komentar

Josipa Markić završila Pravni fakultet s prosjekom 5.0

ljubuski.info

Da  upornost, marljivost  i čvrsta volja vode  ka  uspjehu, još jednom je dokazala 24-godišnja Josipa Markić, Ljubušanka koja je prije nekoliko dana dobila vrijedno priznanje – Dekanovu nagradu.To je čak treće priznanje za ovu iznimno nadarenu  studenticu, od nedavno i magistricu prava, a koja je od strane Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru zasluženo nagrađena za prosjek ocjena 5.0.

Motivacijom do uspjeha

Naime, tijekom studiranja u Mostaru, pored redovnog izvršavanja fakultetskih dužnosti i obveza, Josipa je aktivno  djelovala na različitim poljima što joj je pomoglo da unaprijedi svoje znanje, sposobnosti, te da proširi vlastite vidike.„Sudjelovala sam na raznim konferencijama i natjecanjima koja su se održavala na Pravnom fakultetu, kao i izvan njega. Sve to davalo je pozitivne rezultate i motiviralo me da ustrajem u ostvarenju svojih ciljeva, što bih savjetovala i mlađim naraštajima. Zaista, nikad nisam sanjala uspjeh, nego sam marljivo radila da uspijem. Naravno, to bi bilo nemoguće bez moje obitelji. Prvenstveno želim zahvaliti svojim roditeljima koji su sa mnom proživjeli svaki moj ispit i svaki moj uspjeh. Hvala im što su mi svojim odgojem i nesebičnom ljubavi uz Božju pomoć pomogli da se izgradim u kvalitetnu i dobru osobu. Pored njih, svakodnevni savjeti i pomoć profesora i asistenata, uvelike su olakšali moje fakultetsko obrazovanje“, kazala je za Dnevni list Josipa.

Cilj upisati doktorski studij

Obranivši diplomski rad, ona je završila prvi i drugi integrirani studij na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u trajanju od pet godina, te  je stekla akademsku titulu magistar prava. Kako ističe, nakon završetka studija cilj joj je pronaći adekvatno radno mjesto za odrađivanje pripravničkog staža što bi uvelike olakšalo nastavak njezinog školovanja, a to je upis doktorskog studija.

„Živim u uvjerenju da će nadležne vlasti prepoznati ambicioznost i želju svih nas za prenošenjem dugogodišnjeg stečenog znanja u praksi, te da za takve studente posao u struci neće ostati nepoznanica i neostvarena želja“, rekla je Josipa.

Dodajmo i to kako je naša sugovornica dobila jedinstvenu priliku za obavljanje staža u Europskom parlamentu u Bruxellesu od strane hrvatskih zastupnika, čijoj se realizaciji u skoroj budućnosti izuzetno veseli.„Po završetku studija, svojim kolegama želim da ustraju u svojim ciljevima, te da maksimalno iskoriste svoje talente koje svatko od nas treba duboko u sebi pronaći“, poručila je za kraj.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
5
3
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto