Dodaj komentar

Šlampava istraga potresa Široki Brijeg - nemar ili zataškavanje?

Šlampava istraga potresa Široki Brijeg - nemar ili zataškavanje?

Događaj oko premlaćivanja maloljetnika M. Solde ovih dana kulminira u Širokom Brijegu, a županijske institucije, od Tužiteljstva ZHŽ do policije, izgleda nisu na visini zadatka. Prvotna priča, koja se željela nametnuti, da je na dječaka pala konstrukcija gola, po svemu sudeći, nije točna. Kruže informacije da su liječnici u SKB Mostar izjavili da se navedene ozljede nisu mogle dogoditi od konstrukcije gola, jer bi bile još veće, te da su izloženi velikom pritisku.

Dokazni materijal, džemper pretučenog je opran, ali izgleda da su na njemu ipak ostali tragovi, koji nisu mogli nastati na mjestu gdje je dječak ležao u lokvi krvi. U javnosti Širokog Brijega bruji informacija da iza svega stoji vršnjak iz poznate i jako imućne širokobriješke obitelji.

Zašto policija i Tužiteljstvo ZHŽ konačno i temeljito ne provedu istragu, smiju li oni od moćnika to učiniti i zar pravda nije iznad društvenog kriminala što ga siju tajkuni i njihovi politički podanici?

Kriminal, korupcija, vidovnjaštvo, zataškavanje, lažiranje događaja vezanog za slučaj brutalnog premlaćivanja maloljetnog M. Solde iz Širokog Brijega, samo su dio sante leda koja se lagano topi.

Nama ne treba ni ISIL ni politika Bošnjaka ni Srba kada smo sami sebi neprijatelji ovdje u Županiji zapadnohercegovačkoj. Dovoljna je šutnja "režimskih medija" koji ni ne žele ulaziti u slučaj i skrenuti pozornost javnosti na ozbiljne životne probleme koji se trenutno događaju, kako ne bi koji slučajem izgubili koju marku od određenih sponzora koji se reklamiraju u njihovim medijima, a koji ujedno i tim potezom podržavaju brutalnost budućih generacija, odnosno gdje gledaju samo na svoje privatne interese.

Prošlo je mjesec dana od kada je brutalno pretučen mladi Širokobriježanin, a istraga se odugovlači iz samo znanih razloga pojedinaca u vrhu policijske uprave Široki Brijeg koja je puna osoba koje nisu dorasle svom poslu časnog i poštenog obnašanja dužnosti na kojoj se nalaze.

Policija u Širokom treba pokazati da su svi pred zakonom jednaki

Iako se, nakon skoro mjesec dana, o ovom slučaju oglasio i MUP ZHŽ-a, i to tek nakon pritiska portala i obitelji nastradalog dječaka. Sve bi ostalo, kao i mnogo toga do sada, zataškano.

U tom zakašnjelom priopćenju MUP-a iznešeno je puno gluposti koje više "ne piju vode", samo su pokušali skinuti odgovornost sa sebe i umanje svoju nesposobnosti da kao policijski službenici riješe ovaj predmet jer su već na samom početku uprskali stvar:

  • Nisu na mjestu događaja popisali osobe koje su bile na rođendanu, tek su sutradan obišli teren!
  • Nisu ispitani mnogi sudionici (kako kažu u MUP-u - "Nisu im roditelji kod kuće!");
  • Deveti dan nakon događaja obaviješten tužitelj Boro Čuljak!
  • Sudski vještak do dana današnjeg nije angažiran!
  • Neki sudionici događaja u međuvremenu pobjegli iz BiH!
  • Podignuta prijava od strane MUP-a protiv "nepoznate osobe" tek nakon nekoliko tjedana!
  • Krvavi džemper pretučenog kao dokazni materijal sudionica događaja dostavila obitelji - opran!
  • Nalaz akohola u krvi čekaju skoro mjesec dana iz Sarajeva, a roditelji ga već duže vremena imaju u posjedu na otpusnom pismu iz KBC-a Mostar!
  • Inspektor kao vidovnjak preko slika ispituje slučaj!

Toliko o sposobnosti "doškolovanih njuški", koje se nalaze na čelu ove institucije.

Sve ove informacije smo doznali kroz razgovor s roditeljima, a dok ekipa CSI-a Široki Brijeg, nije željela s nama uopće razgovarati jer oni su u "ozbiljnom" i vjerojatno neplaniranom poslu kojeg su im priuštili brojni građani Širokog Brijega, a koji su ostali zgroženi ovakvim ponašanjem, ne samo sudionika događaja, nego i nesposobnošću unutar PU Široki Brijeg!

Ako se Sud i MUP ZHŽ ne prime svog posla i počnu raditi na rasvjetljavanju ovog događaja, i s obzirom na sve navedeno gore, doznajemo od roditelja kako će tražiti da ovaj slučaj krene istraživati Federalna uprava policije, što se mnogima u MUP-u ZHŽ-a sigurno neće svidjeti jer bi moglo se tu pronaći i još nekih drugih nerazjašnjenjih predmeta!

Tu priča ne staje, jer kroz razgovor s majkom ozljeđenog maloljetnika dolazimo do informacije kako se inspektor Petković, koji radi na ovom slučaju, bavi vidovnjaštvom i ima neke "nadnaravne moći". Kako nam je majka ozljeđenog kazala, kada ga je pitala je li bio na mjestu gdje se sve "odigralo", on je odgovorio da nije bio na mjestu događaja ali ima slike ispred sebe, pa on preko slika može odraditi svoj posao (mi smatramo da to nisu u stanju ni Josa ni Kruno). To nas navodi na zaključak kako u PU Široki Brijeg postoje ljudi s nadnaravnim moćima.

Svaka čast inspektore Petkoviću ako ste tako vidoviti da sve možete iz svoje kancelarije odradti, izgleda da vas dobro plaćaju ovi iz Državnog proračuna da radite u PU Široki Brijeg, a sigurno su vam prešutili kako bi Vladimiru Putinu ili Donaldu Trumpu jedna takva osoba dobro došla u ekipi i gdje bi definitivno za taj svoj rad sigurno bili dobro plaćeni.

Arogantni tužitelj Čuljak

Nakon što je roditelj htio razgovarati s tužiteljom Borislavom Čuljkom oko premlaćivanja njihovog sina, isti se ponio prema njima arogantno govoreći kako on ima važnijih slučajeva i da ga ne zamaraju sa svojim problemom (pa Boro jesi li svjestan kakva si sramota za Široki?, ako jesi, sam podnesi ostavku).

Gradonačelnik Širokog Brijega šuti, brojni političari iz Širokog Brijega, kojima su bila puna usta, u predizborno vrijeme, brige o ostanku naših mlađih naraštaja na ovom području - šute, Ministarstvo obrazovanja šuti, Vijeće mladih ZHŽ-a (koji bi trebali vjerojatno predstavljati mlade) šuti, brojne udruge koje promiču neku vrstu tolerancije, zajedništva i borbe protiv nasilja šute… Da ne nabrajamo dalje. Sreća je pa u crkvenim redovima postoje osobe koje cijene ljudski život pa se već javljalju i s oltara skreću pozornost na ovaj problem kao i mnoge druge kojima treba stati na kraj.

Čemu šutnja?

Podržavate li nasilje, mislite li možda na to kako bi sutra to moglo biti vaše dijete, mislite li na to kako netko može glavu izgubiti zbog nečijeg hira, mislite li na dugoročne posljedice osoba koje dožive ovakvo nešto, mislite li kako je prihvatljivo prikrivanje i zataškavanje bilo kojeg zločina prema pojedincu ili više njih, jer je netko “moćniji ili imućniji”, mislite li da ste katolik ako dopuštate da od vas rade budale i robove sistema dok vi šutite?

Jeste li vi normalni ili sam ja lud što ovo pišem i ne želim prestati skretati pozornost na probleme današnjeg društva?

sirokibrijeg.info I R.I.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

2
5
7
3

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari