Dodaj komentar

Remek djelo gazde HDZ-a BiH

Remek djelo gazde HDZ-a BiH

Dok Andrej Plenković priča s Draganom Čovićem o političkim i biološkim gubicima Hrvata u BiH, za što veliku, ako ne i najveću, krivicu snosi upravo HDZ BiH, u pozadini se događa potpuni gospodarski "genocid" na hrvatskim tvrtkama, županijama i općinama.

Ako Plenković o tome trenutačno ne zna ništa uskoro će saznati, ali vjerujem da mu je o tome govorio otac biskup Ratko Perić.

Korupcija i pljačka uzimaju svoj danak i ekonomski temelji Hrvata u BiH polako nestaju i kopne.

Čoviću da bi o(p)stao treba svevremenska ugroženost Hrvata od Bošnjaka i Srba. Iz Republike Srpske smo protjerani, a s Dodikom Čović ima najbolje odnose. Iz središnje Bosne ne nestajemo takvim tempom, kao iz Hercegovine, gdje polako dolaze Arapi i gubimo Stolac i uskoro stolni grad Mostar. Da u Stocu radi samo jedna tvornica bilo bi stanje puno bolje. Arapi su kupili HEPOK a priča se kako kupuju i hotel Mepas u središtu Mostara.

O svemu bi se dale napisati veličanstvene kolumne, ali dobro bi bilo kada bi ih napisao, recimo, Nino Raspudić, netko iz Večernjeg lista ili Rajko Vasić, srpskohrvatski kolumnist, onako smjelo upakirane u filozofski celofan, kako se to inače radi kada se dodvorava vlasti za osobni interes do užegle samopromocije.

Rezultati HDZ-a i Dragana Čovića

Objava gubitka EP HZHB od 190 milijuna KM je rezultat potpune pljačke ovog poduzeća, koje mora uvijek poslovati s dobiti i ulagati u razvojne projekte. Dolaskom Marinka Gilje dogodio se krah, ali režiser svega je svakako Dragan Čović, jer se ništa ne događa bez njegova naloga. Zapošljavanjem stotina stranačkih uhljeba u vlastitom se narodu stvara feudalna segregacija. Kadrovi sumnjivog znanja i tako samo parazitski postavljeni na funkcije uništavaju EP HZHB.

HDZ-ovci su se smijali Jerki Lijanoviću, ali Čović je od njega, nažalost, puno gori.

Aluminij Mostar ima gubitak od 300 milijuna KM. Svaka ptica na grani zna da iza većine tog gubitka stoji HDZ BiH i Dragan Čović.

Metalska industrija je trebala biti temelj razvoja Hercegovine, a potpuno je uništena. Čović zna za koga i zašto.

Ne trebamo ići daleko od naše županije, koja ima gubitak veći od 105 milijuna KM. Opet iza svega stoji HDZ BiH preko nesposobnih kadrova poput Zdenka Ćosića i sličnih.

Ako se vratimo na općine, onda dolazimo i do uzornog primjera uništavanja i korupcije – Ljubuškog. Samo JKP Ljubuški ima gubitke od 10,2 milijuna KM, a općina minus preko 20 milijuna KM.

Kada zbrojimo EP HZHB, Aluminij, ZHŽ i Ljubuški eto gubitka od 710 milijuna KM. 

Jesmo li svjesni ove pljačke?

Neshvatljiva je benevolentnost naroda, koji se ne želi pouzdati u svoju snagu, koji ne želi upotrebljavati oči i uši, već dopušta duhovni, društveni i gospodarski krah, umjesto da potakne hrvatski preporod. 

T.B.
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
5
8
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari