Dodaj komentar

Prekinuta blokada GP Bijača, svi zahtjevi branitelja prihvaćeni

Prekinuta blokada GP Bijača, svi zahtjevi branitelja prihvaćeni

Kao što je i najavljivano, oko 150 branitelja, predvođeni članovima i vodstvom Udruge Zaboravljeni branitelji je, jutros u 10 sati izvršilo blokadu prometnice ispred GP Bijača.

Prosvjed je osiguravala policija i nije bilo incidenata.

Mirni mrosvjed i blokada graničnog prijalaza je završila u 13:15, budući da su, kako je naveo Drago Grbavac, predsjednik UZB, svi njihovi zahtjevi prihvaćeni.

Detaljnije u izjavi Drage Grbavca;

Prosvjedi i pred Parlamentom FBiH

Demobilizirani branitelji jutros su se počeli okupljati ispred zgrade Parlamenta FBiH, jer, kako ističu, Vlada FBiH, ali ni Parlament, nikada nisu ispunili njihove zahtjeve koji se odnose na usvajanje Rezolucije branitelja te ih obmanjuju već mjesecima.

Iako je nadležno Ministarstvo za braniteljska pitanja u Vladi FBiH prije nekoliko mjeseci s predstavnicima Savjeta branitelja dogovorilo da će Rezolucija o braniteljima biti usvojena u Parlamentu FBiH, to se još nikada nije dogodilo.
"Iako smo 1.kolovoza bili dogovorili određene stvari, Parlament FBiH nikada ništa nije uradio. Obećali su nam usvajanje naših zahtjeva kroz usvajanje Rezolucije o braniteljima, ali smo izigrani. Slali smo nadležnim u SDA-u i HDZ-u molbe i pisma, ali bezuspješno", kazao je član Savjeta branitelja Drago Grbavac.

On dodaje kako demobilizirani branitelji ispred Parlamenta neće otići dok se njihovi zahtjevi ne ispune.
"Ovu državu ruše političari. Mi, demobilizirani branitelji, je nećemo rušiti, mi smo se za nju borili i mi smo je pravili", ističe Grbavac.

Demobilizirani branitelji, između ostalog, traže reviziju registra branitelja, jer, kako ističu, njihov broj se udvostručio u odnosu na stanje po okončanju rata i to mora biti ispravljeno.
"Trenutno u registru branitelja imamo 585.000 osoba, a rat je završilo 229.000 branitelja Armije BiH i oko 30.000 HVO-a, što znači da su se podaci udvostručili. Za to su odgovorni ljudi iz HDZ-a BiH i SDA, oni su ubacili te ljude u registar, jer predstavljaju njihovu mašineriju", objašnjava Grbavac.

Dodaje kako su netočne informacije da za ispunjenje zahtjeva braniteljske populacije ne treba više od 200.000.000 KM, koliko naglašavaju iz resornog ministarstva.
"Za čovjeka koji je u ratu bio od početka do kraja mjesečna naknada treba biti nešto viša od 300 KM, a ako je neko u ratu bio 10 mjeseci, njegova naknada treba biti 60 KM", naglašava Grbavac.

ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
ljubuski.info galerija
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

6
1
5
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari

mailto