Dodaj komentar

Boras i Madunović pritišću Nezavisni odbor, to ne smiju činiti

ljubuski.info

Iako im to zakon priječi, niti smiju «primirisati» Nezavisnom odboru za imenovanje i reviziju ravnatelja policije ZHŽ, Zdravko Boras i Milenko Madunović pokušavaju izvršiti veliki pritisak na predsjednika odbora Dragu Martinovića, kako bi u policiji ostalo sve po starom, doznaje se iz političkih krugova u Širokom Brijegu.

Čak su s Martinovićem obavili i razgovor o potrebi očuvanja sadašnjeg stanja, jer «neprijatelji ne miruju». Zacijelo, radi se o zadržavanju kriminalnog stanja iz više razloga. Jednima su bitne pozicije i tako utjecaj na tijekove kriminala, a s druge strane pojedincima zaštita od istraživanja nezakonitih radnji u Ljubuškom, pa i cijeloj županiji.

Zadaća Nezavisnog odbora

Zadaća odbora je izbor ravnatelja policije putem zakonite i transparentne natječajne procedure, te praćenje njegovog rada i na kraju ocjenjivanje. Nezavisnim odborom ne može upravljati ministar, niti smije imati utjecaja, dok ravnatelj policije mora pred odborom biti "blago janje", koje će odgovarati za svoje propuste, ali i biti pohvaljen za uspjehe.

Ostanak stanja kriminala na kojim jezde Zdravko Boras, Milenko Madunović i ostale poznate osobe iz tog svijeta, nije izgleda prioritet samo njima, već i političarima. Drago Martinović je savjetnik gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića s kojim je jako dobar ljubuški načelnik Nevenko Barbarić. Nadalje, Barbarić je pod teškim istražnim radnjama, koje prolaze Odjel kriminaliteta MUP-a ZHŽ, kojim upravlja Miroslav Galić. Galić bi svakako trebao biti jedna točka dnevnog reda odbora, jer je kriminalac osuđen za milijunski kriminal u PU Posušje. Nevenko Barbarić je pred optužnicom, pa je sasvim jasno zašto je prihvatio da Posušak Milan Galić postane ravnatelj policije, iako on to ne može biti iz znanih razloga. Milan Galić je u propalom natječaju prije nekoliko dana imao ulogu "lažnog ravnatelja".

Godinama zataškavani kriminal se mora procesuirati. Hoće li to biti za mjesec ili dva, tri sasvim je svejedno. Dokazni materijal postoji i on je jednoznačan i jako je bitno da se načelnik s tim jasno sučeli, a ne traži milost policijskih načelnika i nižerazrednih akademaca ili osoba s lažnom diplomom.

Nezavisni odbor ima dva puta

Jedan put je uvođenje reda u policijske strukture, a drugi produbljenje kaosa. Je li predsjednik Martinović i ostali šest članova spremno uhvatiti se s time u koštac pokazat je sutrašnja sjednica odbora. Iz Širokog Brijega za člana odbora je izabran i magistar pravnih znanosti Vjekoslav Draškić. Tu je dvoje članova iz Posušja, Zdravko i Gracija Jukić, i pravnik iz Ljubuškog Hrvoje Mucić, inače nezakonito izabran na tu funkciju. Jesu li ovi "momci i cure" spremni za ženidbu? Ako nisu, onda pitamo ih, jesu li spremni na sebe preuzeti odgovornost, zbog natalitetnog kriminala?  

Vlada ZHŽ i Dragan Čović ne poduzimaju ništa

Od Zdenka Ćosića se ne može ništa očekivati zbog činjenice da je «osjetljiv i alergičan», ali opet Dragana Čovića pitamo što će s HDZ BiH biti u budućnosti, ako budete ustrajavali na kriminalu i osobama iz tog okruženja.   

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

4
4
1
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad nezakonito postane normalno... Marko Čuljak | dnevno.ba
ljubuski.info
Ljudi trećeg reda Ružica Zeljko
ljubuski.info
Zakon pišem, tinta mi se proli Igor Božović | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari