Dodaj komentar

Boras, Madunović i Galić zapovjedili krivotvorenje potpisa!?

ljubuski.info

Pravna država je u MUP-u ZHŽ doživjela potpuni kolaps, pa je nastao totalni kaos, kojeg županijska vlast ne želi riješiti iz jasnih razloga, a za to nema snage niti Dragan Čović, koji se našao pod utjecajem policijske kriminalne hobotnice.

Prošle godine je, nakon krivotvorenja potpisa jednog od članova Povjerenstva za promaknuće, dodijeljen veliki broj činova višeg inspektora i samostalnog inspektora u MUP-u ZHŽ. Naravno činovi su dodjeljivani odabranima i poslušnicima, neki od njih imaju lažne diplome.

Takvim radom MUP ZHŽ i policija su postali djelotvorno ugroženi od osoba kojima je osobni i skupni interes iznad svega. Napravljena je segregacija na poslušnike, koji upravljaju «životima i smrti» velikog broja policajaca, i s druge strane službenika, koji žele raditi zakonito i po pravilu službe.

Dokazano krivotvorenje potpisa

Da su potpisi jednog člana povjerenstva krivotvoreni je dokazano od strane vještaka Alojzija Franića. Promaknuti su nezakonito mnogi službenici, koji su zapravo dio skupine koja zataškava kaznena djela u Odjelu kriminaliteta na čijem je čelu Miroslav Galić, osoba osuđena na kaznu zatvora zbog milijunskog kriminala u PU Posušje.

Član povjerenstva, čiji je potpis krivotvoren je pokojni Vjekoslav Šimunović, a duga dva člana su bili Jozo Marić i Rajko Musa. Upravo njih dvojica bi trebali odgovoriti na pitanje je li pred njih došao krivotvoren potpis preminulog Šimunovića ili…

Nova promaknuća su dijeljena prošle godine i svakako da su ih naložili ministar Zdravko Boras, koji je MUP ZHŽ uvukao u još veći kaos, Milenko Madunović v.d. ravnatelja, nezakonito postavljen  i  Miroslav Galić, načelnik Odjela kriminalističke policije. Jasno je da ova trojka ponižava MUP ZHŽ, njihove djelatnike, vlast u županiji i pravnu državu i nanosi svima ogromnu štetu i naravno za sve su znali. Popis promaknutih je ranije objavljen, a radi se o poslušnicima navedenog trojca, čiji je sadašnji rad imao preteču u radu Zorana Galića, bivšeg ravnatelja policije s lažnom diplomom. 

Da bi pokušali utjecati na presudu, kao dokazni materijal na sudu, iz MUP-a je pristigao rokovnik u kojem je navodno stajao zapisnik koji je prethodio potpisivanju, ali prema saznanjima i taj tekst u rokovniku je krivotvoren.

U MUP-u ZHŽ vlada takav pravni kaos iza kojeg stoje dvojica "genijalaca" Željko Jukić iz Posušja i Željko Naletilić i Širokog Brijega. Obadvojica su kontroverzni i izgorili su u pravnom kaosu MUP-a i što je najgore ne prestaju s nezakonitim radom. Nanose ogromnu štetu.

Stvar može riješiti samo FUP

Jasno je da Zdravko Boras i ostali žele nastaviti s kriminalom i dosadašnjim načinom rada. Njegov rad, ali i ostalih, se pomno analizira i prema dokumentaciji radi se o kriminalu za policijske anale, a pravnu nezakonitu podlogu su radili upravo genijalni pravnici Željko Jukić i Željko Naletilić i to ne samo u protekle dvije godine, već gotovo dva desetljeća.

Zdenko Ćosić ne smije ništa poduzeti, dok Čović važe

U Vladi ZHŽ nitko nikoga ne ferma 1 %. Džepovi su im puni kestenja, pa tako i Zdenka Ćosića zbog mnogih nezakonitosti, koje se stajale županiju duga od gotovo 100 milijuna KM.Zapravo Zdenko Ćosić, mora šutjeti i provoditi jedan oblik političkog sadizma, kada je u pitanju kriminal u MUP-u ZHŽ i odnos prema javnosti. Ne samo da je politički, on je i stručno i odgovorno preslab.Dragan Čović od svojih savjetnika ima jasnu analitiku i sliku kriminala u ZHŽ. Smije li on poduzeti korake? Na to bi trebao sam dati odgovore.     

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
1
8
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari