Dodaj komentar

Vatikan opovrgnuo napise Večernjaka o Međugorju

ljubuski.info

Slijedom pisanja nekih medija i novinarskih pitanja o Međugorju, Federico Lombardi, ravnatelj Tiskovnoga ureda Svete Stolice, objavio je kratak odgovor.
"Posljednjih su se dana čule glasine o mogućem imenovanju apostolskoga administratora za svetište u Međugorju, koji bi njime upravljao odgovarajući izravno Svetoj Stolici. Riječ je o jednoj od mogućnosti koje se razmatraju, ali još nije donesena nikakva odluka. Stoga je prerano govoriti o tomu kao o već odlučenom smjeru ili kao o skoroj odluci", stoji u odgovoru patra Lombardija, a prenosi Radio Vatikan.

Podsjetimo, Večernji list u subotu je objavio vijest, utemeljenu na neslužbenim informacijama, kako bi papa Franjo uskoro trebao imenovati posebnog administratora Svete Stolice za Međugorje, no kako konkretno značenje ove odluke "nikome nije poznato".

Podsjećamo, međunarodno istražno povjerenstvo o Međugorju, pod predsjedanjem bivšega rimskog vikara kardinala Camilla Ruinija predalo je još u siječnju 2014. godine rezultate svojeg ispitivanja Kongregaciji za nauk vjere.

U lipnju prošle godine glasnogovornik Svete Stolice reagirao je neposredno nakon Papina povratka iz Sarajeva izjavivši kako članovi Kongregacije u tom trenutnu još uvijek nisu dobili zaključke povjerenstva kardinala Ruinija, te kako nije sigurno hoće li izvješće Kongregacije u potpunosti slijediti zaključke povjerenstva.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
1
8
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika
ljubuski.info
Prljavi novac Boris Čerkuč | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari