Dodaj komentar

Zatražena istraga protiv tužitelja Hrstića i Čuljka

ljubuski.info

Zbog aljkavog i nesavjesnog rada u službi protiv Borislava Čuljka, zamjenika glavne tužiteljice Vesne Ćavar, i tužitelja Tužiteljstva ŽZH Mladena Hrstića su, sukladno zakonu, pokrenuti istražni postupci, jer je vidljivo iz dokumentacije, kako su, svojim nezakonitim i površnim radom, naštetili osobama u postupcima istrage, te osumnjičenjem za nepostojeće kazneno djelo.

Tužitelj Hrstić je površno izveo postupak istrage protiv osobe, koja je jednom građaninu općine Ljubuški uputila prijetnje smrću, neshvaćajući na poziciji tužitelja, svu ozbiljnost učinjenog, pa cijeli postupak istrage traje gotovo tri mjeseca bez bilo kakvih rezultata. Prema dostupnoj dokumentaciji vidljivo je kako se postupak istrage ne želi dovesti do rezultata, tj. otkrivanja identiteta osobe, koja je prijetnje uputila. Međutim, to nije jedini postupak koji nije proveden profesionalno i temeljito, postoje indicije kako je tužitelj Hrstić i ranije donosio naloge o neprovođenju istrage, kada je u pitanju istraživanje prijetnji.

Borislav Čuljak, zamjenik glavne tužiteljice Vesne Ćavar, je prema riječima inspektora MUP-a ZHŽ usmeno, a morao je pismeno, zapovjedio istragu za nepostojeće kazneno djelo, protiv građanina Ljubuškog, kojem je 13. travnja nekoliko sati bila oduzeta sloboda kretanja od strane inspektora MUP-a ZHŽ. Da je maltretiranje bilo pomno isplanirano govori činjenica da je u njemu sudjelovalo više inspektora PU Ljubuški i MUP-a ZHŽ poslanih iz zgrade ministarstva, na čelu s inspektorom Miloslavom Bulićem. Nazočnost Stanislava Nižića, desne ruke šefa Krim policije Miroslava Galića i ministra Zdravka Borasa, ukazuje na utemeljenu sumnju da je cijeli postupak isplaniran s ciljem progona i u najmanju ruku zastrašivanja, bez obzira na nepostojanje kaznenog djela.

Ovakvi postupci pokazuju da se policijske strukture nisu odmakle od metoda progona UDBA-e i OZNA-e, progoniteljskih agencija iz komunizma, kao i da trenutačna vlast ne preže od namještanja, kako bi progonila i trpala ljude u zatvor.

To nije čudno, obzirom na stanje u MUP-u ZHŽ, u kojem kriminal cvjeta, kao cvijeće, a održavaju ga agronomi.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
5
8
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari