Dodaj komentar

Prvo , ja nisam ANTO , nego Ante . Anto je u Bosni , a ja nisam Bosanac - sto nije lose biti , ali nisam . Nauci bar to ! Vas su zanijele jame i Blajburg ! A na Blajburgu se ama bas nista nije desilo . Tu je dosla delegacija NDH da pita Engleze hoce li ih primiti - Englezi su odbili i delegacija se vratila nazad . Jer je postojao ugovor medju clanicama antifasisticke koalicije o tome - kad nastane bjezanija da se bjegunci moraju zaustaviti i vratiti onima sa kojima i ratuju !...Eto zasto nema ni Engleza na Blajburgu . Niti ima iko od antifasisticke koalicije , nego samo oni koji nostalgice za NDHa ! A ko se povlacio - valjda znate i to !... Sve se to desavalo nakon svih velikih ratova i vojski u povlacenju ! A sto se tice Hrvata i Blajburga...Hrvati su ostali u Hrvatskoj i BH , i to njih tri milona ipo - i nisu imali nikakvih potreba da bjeze ! Na celu onih koji su bjezali , bilo je nas KLER , a Kler nije Crkva ! Crkvu cine vijernici , a ne popovi . Vijernici su bili na strani antifasisticke koalicije , a Kler i saradnici na strani fasisticke koalicije . To je istina ! Da li su se desavali i zlocini ? Dabome da jesu ! Ali , to je drugo pitanje !...Nedavno je obiljezavano iskrcavanje Amerikanaca u Normandiji , u znaku obiljezavanja gosdisnjice pobjede nad fasizmom - i na velikom panou su bili portreti pet velikana antifasisticke koalicije , medju kojima i portret - Tita ! To je odgovor onima koji metanisu po raznim grobistima - bez imalo znanja o sustini problema . Ali , ima i takvih ljudi . Jer , svasta raste u Bozijoj basci !

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
8
8
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari