Dodaj komentar

Parkovi za "pranje" javnih nabavki kupuju 6000 KM sapuna, 6000 KM toaletnog papira i ...

ljubuski.info

Stotine tisuća KM će, prema Planu javnih nabavki za 2016. godinu, utrošiti JP Parkovi d.o.o. za kupovinu svega pomalo. Kada se pogleda kako se proizvodi, što se koriste za istu namjenu, dijele da bi se potrošilo što više novca i izbjegli konkurentski postupci javnih nabavki, zaključuje se da one nisu zakonite, da se novac troši nemilice i da su ove godine izbori.

Javne nabavke su morale biti grupirane prema namjeni materijala i svakako prema potrebama ovog poduzeća, ali trebamo shvatiti da je izborna godina. Bit će reklama 40000 KM, promidžbenog materijala, provedbe nepotrebnih javnih nabavki itd.

Ali oči bode činjenica da Parkovima treba oko 6000 KM sapuna, 6000 KM toaletnog papira i da će se samo za ova dva proizvoda voditi direktne pogodbe s prodavateljima. Kupnja ovolike količine sapuna i toaletnog papira je sumnjiva, jer se postavlja pitanje što toliko peru i brišu u Parkovima.  

Predviđeno je reklamiranje u visini od 40000 KM, emitiranje videofilmova od 6000 KM, izrada reklamnih kalendara, a treba znati da je to novac od naroda, koji svojim novcem plaća tuđu potrošnju i politički interes.

Možda će se i ovakav plakat reklamirati, tko zna:

Sjetimo se kako su, pred prošle izbore, osvanuli plakati JP Parkovi s Kravicom, da bi isti, nakon par dana bili zamijenjeni plakatima HDZ BiH.

Plan nabavki potpisan od strane Vedrana Markotića donosimo u cjelini: 

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
5
1
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari