Dodaj komentar

Ilija Cvitanović izabran predsjednikom HDZ 1990

ljubuski.info

Dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika HDZ 1990 Ilija Cvitanović je novi predsjednik HDZ-a 1990.

Mostarska liječnica Diana Zelenika bila je glavni protukandidat Cvitanoviću za mjesto predsjednika stranke.

Ova je odluka donesena na Izbornom saboru stranke koji je danas održan u subotu u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Cvitanović je rekao da nakon demokratskih izbora nema vremena za opuštanje. Očekuju dobre rezultate na lokalnim izborima.

"Što se tiče uloge u HNS-u 90-ka je inicijator ideje da hrvatske stranke unutar sabora na mjestima gdje su Hrvati 'ugroženi' kandidiraju zajedničkog predstavnika", rekao je Cvitanović.

Prije početka Sabora nazočnima se obratio i Miro Kovač, hrvatski ministar vanjskih poslova.

"Hrvati u BiH su spasili Bosnu i Hercegovinu. Budimo toga svjesni i govorimo to svojim prijateljima u svijetu. Bez Hrvata nema niti države BiH", rekao je Kovač.

Kovač je pozvao čelništvo HDZ-a 1990. da na predstojećim izborima zajedno nastupe na izborima s drugim hrvatskim političkim strankama.

"Mi želimo da je HDZ 1990. s HDZ-om BiH, tamo gdje Hrvati nisu većina, zajedno na izborima tako da bi hrvatski narod bio zastupljen na razini lokalnoj, regionalnoj i državnoj. To je vrlo značajno jer se hrvatski glas mora čuti. Bez hrvatskog glasa nema snažnog hrvatstva i nema snažne BiH", rekao je Kovač.

Izbornom Saboru HDZ-a 1990 nazočilo je oko 630 izaslanika, koji su birali Predsjednika HDZ-a 1990, Predsjedništvo i Središnji odbor stranke, Nadzorni odbor i Sud časti.

Također su usvojili najvažnije stranačke i programske akte.

Izaslanstvo 'Devedestke' je prije početka izbora položilo vijenac i zapalilo svijeću ispred spomen obilježja poginulim braniteljima.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

1
4
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Otišao sam, a nikad nisam otišao Ivica Primorac | kasce.com
ljubuski.info
Ni sad nije jasno Ružica Zeljko
ljubuski.info
Film koji nećemo gledati Berislav Jurič | bljesak.info
ljubuski.info
Prolaze nam životi, a vrijeme stoji Berislav Jurič | bljesak.info

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari