Dodaj komentar

Ilija Cvitanović izabran predsjednikom HDZ 1990

ljubuski.info

Dosadašnji vršitelj dužnosti predsjednika HDZ 1990 Ilija Cvitanović je novi predsjednik HDZ-a 1990.

Mostarska liječnica Diana Zelenika bila je glavni protukandidat Cvitanoviću za mjesto predsjednika stranke.

Ova je odluka donesena na Izbornom saboru stranke koji je danas održan u subotu u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Cvitanović je rekao da nakon demokratskih izbora nema vremena za opuštanje. Očekuju dobre rezultate na lokalnim izborima.

"Što se tiče uloge u HNS-u 90-ka je inicijator ideje da hrvatske stranke unutar sabora na mjestima gdje su Hrvati 'ugroženi' kandidiraju zajedničkog predstavnika", rekao je Cvitanović.

Prije početka Sabora nazočnima se obratio i Miro Kovač, hrvatski ministar vanjskih poslova.

"Hrvati u BiH su spasili Bosnu i Hercegovinu. Budimo toga svjesni i govorimo to svojim prijateljima u svijetu. Bez Hrvata nema niti države BiH", rekao je Kovač.

Kovač je pozvao čelništvo HDZ-a 1990. da na predstojećim izborima zajedno nastupe na izborima s drugim hrvatskim političkim strankama.

"Mi želimo da je HDZ 1990. s HDZ-om BiH, tamo gdje Hrvati nisu većina, zajedno na izborima tako da bi hrvatski narod bio zastupljen na razini lokalnoj, regionalnoj i državnoj. To je vrlo značajno jer se hrvatski glas mora čuti. Bez hrvatskog glasa nema snažnog hrvatstva i nema snažne BiH", rekao je Kovač.

Izbornom Saboru HDZ-a 1990 nazočilo je oko 630 izaslanika, koji su birali Predsjednika HDZ-a 1990, Predsjedništvo i Središnji odbor stranke, Nadzorni odbor i Sud časti.

Također su usvojili najvažnije stranačke i programske akte.

Izaslanstvo 'Devedestke' je prije početka izbora položilo vijenac i zapalilo svijeću ispred spomen obilježja poginulim braniteljima.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može reći i na pristojan način.
Svi neprikladni komentari će biti uklonjeni!

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi komentari koji budu unešeni nepriklanim korištenjem velikih slova će biti uklonjeni.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta.

Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

1
3
2
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari