Dodaj komentar

Obitelj Gavran uselila u obnovljeni dom

ljubuski.info

Obitelj Jage Gavrana iz Gornje Vitine s radošću nas je primila u svome obnovljenom domu. Novi namještaj, uređene sobe, oličeni zidovi, svjedoče jednoj lijepoj priči, nasuprot onoj o kojoj smo prethodno pisali.
Naime, nakon požara koji je uništio sve ono što je ova obitelj godinama gradila, u akciju pomoći uključili su se, između ostalih, Općina Ljubuški, Župni ured Vitina, Ministarstvo financija ZHŽ-a, kao i Ministarstvo branitelja, a sve pod vodstvom Mjesne zajednice Vitina. Tako su svi unutarnji i vanjski radovi privedeni kraju, a obitelj Gavran je puna riječi zahvale svima onima koji su im pomogli da prebrode ovu kriznu situaciju.

Hvala svima!

"Neizmjerno sam zahvalan svim ljudima koji su mi pomogli na bilo koji način, osobito onima koji su izdvojili dobar dio svoga vremena kako bi pomogli pri samom čišćenju i uklanjanju izgorjelog materijala, pa sve do završnih radova", kazao je Jago Gavran.

Stojan Boras, predsjednik MZ Vitina kazao nam je pak kako se građevinska tvrtka Vranješ pobrinula za vanjske radove uključujući, naravno, i pokrov kuće.
"Ponosni smo na svu solidarnost i pomoć koju su pružili žitelji Vitine te ostali sugrađani i sumještani koji su se dobrovoljno javili za, primjerice, obradu unutarnjih zidova, priključenje električne energije i slično. I tvrtka Vranješ je odlično odradila svoj posao te smo i više nego zadovoljni svime što je urađeno", istaknuo je Boras.

Dodao je i to kako se ukupna vrijednost investicije za obnovu kuće procjenjuje na oko 20.000 maraka, uz preostale donacije i dnevnice koje nisu naplaćivane. Cjelokupni radovi trebali su biti završeni do Uskrsa, no zbog lošeg vremena bili su primorani na odgodu.

Vatra progutala sve

Podsjetimo, sredinom veljače Gavrani su u vatrenoj stihiji koja se brzo rasplamsala u skromnom domu, ostali bez svih aparata, namještaja, osobnih stvari, a vatra je odnijela i sve uspomene, poput obiteljskih fotografija, knjiga, slika…

Ova obitelj broji osam članova, uključujući i djecu koja još nisu pošla u osnovnu školu. Slabog su imovinskog stanja, a naš sugovornik Jago, koji je ratni vojni invalid nastradao na prvoj crti bojišnice, ostvario je pravo na 60-postotnu invalidnost za koju prima naknadu od 120 maraka.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
2
5
8

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari