Dodaj komentar

Maloljetni pripadnici ABiH, HVO-a i MUP-a ulaze u zakon

ljubuski.info

Federalni ministar za pitanja boraca i invalida obrambeno osloboteljskog rata Salko Bukvarević jučer je, zajedno s radnom grupom za izradu zakona o pravima demobiliziranih branitelja, održao sastanak s maloljetnim braniteljima Armije Republike Bosne i Hercegovine (RBiH) i HVO-a, a jedna od tema razgovora bile su izmjene i dopune Zakona o pravima demoliziranih branitelja i članova njihovih obitelji.

Nakon zahtjeva koje su predočili predstavnici maloljetnih branitelja te pojašnjenja Bukvarevića o mogućnostima rješavanja određenog broja, konstatirano je da je uspostavljena konkretna i transparentna komunikacija između ministarstva, radne grupe za izradu radnog materijala Zakona i maloljetnih branitelja obje komponente.

Također, usuglašeno je da se u član 2. Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji doda formulacija "dobrovoljac - maloljetni pripadnik Armije RBiH, HVO-a i MUP-a", kao jedna od kategorija demobiliziranih branitelja , čime je pronađena pravna formulacija za maloljetne pripadnike Armije RBiH, HVO-a i MUP-a.

Dogovoreno je da predstavnici braniteljskih organizacija koji predstavljaju maloljetne branitelje, dostave usuglašene prijedloge izmjena i dopuna na radni materijal Zakona o pravima demobiliziranih branitelja i članova njihovih obitelji, kao i imena službenih predstavnika koji će ih predstavljati u daljnjim sastancima s radnom grupom.

Osim toga, radna grupa je zadužena da, nakon dostavljanja prijedloga izmjena i dopuna radnog materijala Zakona o pravima demoliziranih branitelja i članova njihovih obitelji organizira radni sastanak s predstavnicima maloljetnih branitelja, kako bi nastavili s radom na spomenutom zakonu.

Predstavnici maloljetnih branitelja dali su punu podršku aktivnostima Federalnog ministarstva za pitanja boraca i invalida poduzetih na pripremi za donošenje Zakona o pravima demobiliziranih boraca i članova njihovih obitelji u kojem očekuju da će biti priznati kao kategorija maloljetnih boraca, priopćeno eno je iz ureda federalnog ministra za pitanja branitelja i invalida obrambeno oslobodilačkog rata.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
8
6
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari