Dodaj komentar

Zdravko Boras krivotvorio isprave i dobio novu kaznenu

ljubuski.info

Zdravko Boras, na daleko poznati ministar, dobio je novi kaznenu prijavu. Ovaj puta na teret mu se stavlja kazneno djelo krivotvorenja javnih isprava. Radi se o godišnjim poreznim izvještajima za uposlenike MUP-a, za 2014. godinu, a izrađenima u veljači 2015. godine.

Boras ih je potpisao i ovjerio pečatom, iako je znao da njihov sadržaj nije istinit, čime je teško prekršio zakonske propise.

MUP ZHŽ za 2014. godinu nije uplatio doprinose na plaće djelatnicima. I pored toga trenutačni ministar MUP-a ZHŽ Zdravko Boras je omogućio izradu godišnjih poreznih izvješća unijevši neistinite podatke, tj. da su isti plaćeni, a nisu, potpisavši ih i ovjerivši pečatom.

Izvještaji načinjeni na nezakonit način su dati djelatnicima, neistinitog su sadržaja i ima ih više stotina. Nalaze se u financijama MUP-a ZHŽ. Da doprinosi nisu plaćeni, potvrđuju podaci Ministartva financija ZHŽ, MIO F BiH, te Porezne uprave F BiH.    

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
2
7
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari