Dodaj komentar

Počinitelji i svjedoci kriminala razorili HDZ BiH Ljubuški

na klupici

Nevenko Barbarić i ekipa su stanje u HDZ BiH Ljubuški doveli do usijanja, jer su razmjere kriminala postale ogromne i ne pamte se od njegovog osnutka. Kao što je ranije navedeno, Nevenko Barbarić, predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH je dao pisanu ostavku na funkciju.  

Da bi ostavka na mjesto predsjednika Županijskog odbora bila što "uvjerljivija", predsjednik Skupštine ŽZH, Ante Mišetić-Sova i ministar MUP-a ŽZH Zdravko Boras su nakon kratkog "izlaganja" razloga, također, dali ostavke Draganu Čoviću, predsjedniku HDZ-a BiH. Njihov susret je trajao ni malih 5 minuta. Dan poslije su pismeno podnijeli ostavke. One su jučer, 23.03.2016. godine, prihvaćene od strane Dragana Čovića, doznaje se iz središnjice stranke u Mostaru.

Čović na njih više ne računa

Ovim činom, Dragan Čović je poslao jasnu i nedvosmislenu poruku Nevenku Barbariću, Anti Mišetiću Sovi i Zdravku Borasu da ubuduće na njih ne računa. Očajnički potez davanja ostavki na funkcije navedenog trojca, najviše sliči potezu kamikaza, samoubojica, jer željeni cilj jačanja svojih pozicija u stranci HDZ-BiH i kod Dragana Čovića nisu postigli. Gubljenjem ranije stečenih pozicija u potpunosti je urušena njihova politička moć.

Ne treba zaboraviti činjenicu da je Ante Mišetić predsjednik Županijske skupštine, član predsjedništva Županijskog odbora HDZ BiH i predsjednik Općinskog odbora HDZ-a BiH. Nevenko Barbarić je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH i načelnik općine Ljubuški, a Zdravko Boras je član Županijskog odbora HDZ-a BiH, član Općinskog odbora HDZ BiH u Ljubuškom i ministar MUP-a ŽZH.

Bez navedenih funkcija oni su u političkom smislu “mrtvi“

Nakon ovoga Dragan Čović, kako se saznaje iz njemu bliskih krugova, namjerava napraviti potpuni red u HDZ-u Ljubuškog, jer je ponašanje navedenog trojca nanijelo ogromnu političku štetu stranci u cjelini. Ubrzano se traži pogodna osoba, koja će biti povjerenik u Županijskom odboru HDZ-a BiH nakon raspuštanja istog, jer Nevenko Barbarić više nije predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH. Nakon raspuštanja Županijskog odbora, slijedi raspuštanje i općinskog odbora HDZ-a BiH u Ljubuškom i imenovanje povjerenika, kako to propisuje statut stranke HDZ-a BiH.

U novonastaloj situaciji, svoju novu i veliku šansu izborio je Toni Kraljević, ministar financija ŽZH, koji je prošlih dana bio izložen žestokom pritisku Nevenka Barbarića, Ante Mišetića Sove i Zdravka Borasa. Pritiske je izdržao i nije ponudio svoje ostavke kako su to navedeni željeli.

Toni Kraljević je očigledno dobio podršku Dragana Čovića, ali i podršku predsjednika Vlade ŽZH Zdenka Ćosića, te će se u budućim političkim kadrovskim križaljkama unutar stranke HDZ BiH u Ljubuškom, ali i u županiji, itekako na njega računati. Na stranu Tonija Kraljevića stao je Vedran Markotić, predsjednik Mladeži HDZ-a BiH u Ljubuškom, koji ne krije svoje ambicije da bude kandidat za načelnika Općine Ljubuški na predstojećim lokalnim izborima.

Nakon svega, unutar HDZ BiH Ljubuški od sada postoje dvije stranačke frakcije, koje će u predstojećim danima voditi unutarstranački rat, pa ostaje za vidjeti hoće li pobijediti frakcija s Nevenkom Barbarićem na čelu ili ona sa Tonijem Kraljevićem.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
9
4
4
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari