Dodaj komentar

Do Uskrsa krov nad glavom za obitelj Gavran

ljubuski.info

Obitelj Jage Gavrana iz Gornje Vitine s radošću će dočekati Uskrs u obnovljenom domu. Naime, nakon požara koji je uništio sve ono što je ova obitelj godinama gradila, u akciju pomoći uključili su se, između ostalih, Općina Ljubuški, Mjesna zajednica Vitina te Župni ured Vitina.

Pomoć mještana

Kako saznajemo od Stojana Borasa, predsjednika Mjesne zajednice Vitina, prvi dio radova pri obnovi kuće priveden je kraju, a u danima koji slijede nastavit će se s radovima unutar kuće.
"Građevinska tvrtka Vranješ pobrinula se za vanjske radove uključujući, naravno, i pokrov kuće. Vrijeme nas je dobro poslužilo, a u sljedećoj fazi očekuje se i pomoć mještana koji su se dobrovoljno javili za, primjerice, obradu unutarnjih zidova, priključenje električne energije i slično. Također, mještani su dali i svoje novčane doprinose te pripremili teren za izvođenje radova", kazao nam je Boras. Dodao je i to kako mu se mogu obratiti i svi ostali koji žele dati svoje dobrovoljne priloge i pomoći ovoj obitelji.

Vatra odnijela sve uspomene

Podsjetimo, 18. veljače Gavrani su, u vatrenoj stihiji koja se brzo rasplamsala u skromnom domu, ostali bez svih aparata, namještaja, osobnih stvari, a vatra je odnijela i sve uspomene, poput obiteljskih fotografija, knjiga, slika… Naime, obitelj broji osam članova, uključujući i djecu koja još nisu pošla u osnovnu školu. Slabog su imovinskog stanja, a tek jedan član, koji je ratni vojni invalid nastradao na prvoj crti bojišnice, ostvario je pravo na 60-postotnu invalidnost za koju prima naknadu od 120 maraka.

Dnevni list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
3
3
6
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari