Dodaj komentar

Svako posrtanje pocinje sa "mi i oni" !...Sta su ONI NAMA...itd... Jer , kad je to zapisivano i Talmudu , krscanstvo nije imalo hijerarhije i krcscanske jedinice su zivjele u velikim grupama , koje je sjedinjavala legenda o Kristovom zivotu i uskrsnucu . Kako se radilo o krscanima koji su i Jevreji , racunajuci i Krista , zvanicna jevrejska vlast toga vremena , smatrala je Krscane - sektom - pa je tako i imenovana , i u tom stilu su bili i - zapsi o Krscanstvu . Tek ke imperator KONSTATNTIN sazvao PRVI KONCIL i to tek 325 godine , u cetvrtom vijeku dakle , da bi te krscanske grupacije ujedinio i osnovao ima hijerarhiju . Od tada i postoji hijerahija , kakvu imamo i danas . Hijerarhiju nas narod naziva KLER , a KLER nije Crkva , nego crkvena hijerarhija , mada se stalno namece kao Crkva . To se najbolje vidi po tome da Kler stalno trazi da se CRKVI VRATE ODUZETE ZGRADE I DOBRA , sto bi bilo logicno - ali Kler to uzima sebi , a ne otvara u tim zgradama nista za Crkvu , dakle vijernicki narod , nego ta bogatstva koristi KLER .
.
Na tom prvo Koncilu 3215. , sklopljena je prvi put i knjiga NOVI ZAVJET , do tada je postojao samo STARI ZAVJET . Tada je usvojeno i crkveno pravilo da se - "BOG SASTOJI OD TRI OSOBE : OTAC-SIN I DUH SVETI" Tek od tada su se krscani krstili : uime oca , sina i duha svetoga ! Sveti Ivan Krstitelj je krstio ljude UIME BOGA , jer nije znao za SvETO TROJSTVO !. Tada je , dakle 325. , prglasen KRIZ , krst DAKLE - SIMBOLOM KRSCANSTVA - A DOTLE JE SIMBOL BILA riba !. Zasto riba ? Pa , zato sto je sveti Petar bio ribar na jezeru Tiberijat , "gdje je Isus hodao po vodi" , a i zato sto je Isus umnozio ribu i nahranio mnogo gladnih ...itd. Prema tome , NISU ONI , JEVREJI , NAMA NISTA RUZNO REKLI , jer nas tada nije ni bilo .
.
Svi krscani su , u pocetku , bili JEVREJI ! Ako su im nesto zamjerali , zamjerali su svojima , a MI kao krscani "nastali" smo tek nakon - 400 godina ! Upravo se sve do danas provlaci teza da su ZIDOVI RASPELI KRISTA , pa se tako govorilo i sa Oltara , dok jedan PAPA , (hajde da i Vi pogodite koji papa ) - nije otisao u Jerusalem , i izvinui se Zidovima za stoljetna sramocenja od strane krscanskog KLERA . Jer , Zidovi su bili pod Rimskim carstvom u to vrijeme , svi su , osim Farizeja kao pete kolone , bili ROBOVI i nisu mogli nikoga da sude , a osim toga u Zidovskom zakonu nema KAZNE RASPINJANJA NA KRIZ , niti je ta kazna kod njih ikada postojala , iako je ta kazna postojala i to tri hiljade godina prije Krista , kod ASIRACA , naprimjer !...Prema tome ...STA SU ONI NAMA...samo je produztak lazi da su Zidovi raspeli Krista , i nepostovanje PAPE , koji se , uime CRKVE , izvinuuo zato Zidovima , i to prilikom prve posjete jednoga Pape Jerusalemu , nakon 400 godina !...AMEN !

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
5
8
1

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari