Dodaj komentar

Diana Zelenika će se kandidirati za predsjednicu HDZ1990

ljubuski.info

Diana Zelenika, jedina zastupnica HDZ 1990. u Parlamentu BiH, potvrdila je kako će se na predstojećem izbornom Saboru te stranke kandidirati za predsjednicu.

Nakon što je bivši predsjednik HDZ 1990. Martin Raguž prošle godine, iz zdravstvenih razloga, podnio ostavku, na sjednici Središnjeg odbora koja je održana 9. siječnja donešena je odluka da ga privremeno naslijedi Ilija Cvitanović, do tada glavni tajnik stranke.

Dogovoreno je, također, da će Cvitanović na mjestu vršitelja dužnosti predsjednika ostati do izbornog Sabora HDZ 1990., koji će biti održan u svibnju.

"Nitko ne ide u utrku ako nema šanse, a ja mislim da u HDZ 1990. nema autoriteta koji bi me mogao ugroziti.
Nadam se da nisam neskromna ako kažem da u stranci imam najbolje reference. Iako moj stil nije da ljudima dajem obećanja - jer ja radim a ne obećavam, dokazala sam da iza sebe imam biračko tijelo, jer sam jedina zastupnica HDZ 1990. u Parlamentu BiH
", objašnjava Diana Zelenika, koja je i članica Predsjedništva HDZ 1990..

Na upit plaši li se kako će njezine stranačke kolege, ipak, povjerenje prije ukazati kandidatu nego kandidatkinji, zastupnica Zelenika se slaže da živimo u patrijarhalnom društvu.
"Moram podsjetiti da sam ja svoju hrabrost davno dokazala, prije deset godina sam, kada sam zbog neslaganja s jednoumljem otišla s liste HDZ-a i proglasila se neovisnom zastupnicom. Stalno govorim da se više prostora treba dati ženama, jer one imaju majčinski odnos prema svemu što rade", smatra ova ugledna mostarska liječnica.

Diana Zelenika je otkrila kako je odluku o kandidaturi za predsjednicu HDZ 1990. donijela, između ostalog, i zbog nezadovoljstva sadašnjim angažmanom stranačkog rukovodstva.
"Moja percepcija stranke je drugačija. Niti je politička stranka, niti bilo koji kolektiv, društvo jednog lica. Mislim da u tom smislu postoji krivi pristup u većini stranaka u BiH, jer predsjednik može biti samo isti među jednakima, njegova zadaća je da u slučaju nesuglasja, koodinira među ljudima. Svi smo mi stručnjaci u svojoj oblasti i ne možemo biti jednako dobri u svemu, ali je činjenica da u većini stranaka odlučuje jedan čovjek ili, u najboljem slučaju,uži krug ljudi," kaže Zelenika.

Ona objašnjava kako odluku o kandidaturi nije donijela preko noći, ali da je dobila povjerenje glasača koji su je izabrali u Zastupnički dom Parlamenta BiH i da se toga mora držati.

Također smatra da se novo rukovodstvo HDZ 1990. treba izabrati prije nego što započne predizborna kampanja na sljedeće lokalne izbore, jer se stranka mora jasno odrediti o svim bitnim pitanjima, uključujući i odnos prema HDZ-u BiH.
"Imam snagu, viziju i ideju, a na ljudima je da procjene. Bila bih sretna da na čelnim pozicijama, i to ne samo u političkim strankama, ima više žena, sigurna sam da bi nam država puno bolje funkcionirala", dodaje, na kraju, zastupnica Diana Zelenika.

SB
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
2
5
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Kad Zoki prekuca igricu Igor Božović | bljesak.info
ljubuski.info
Marka po marka - televizija! Zoran Kolobara | hercegovina.info
ljubuski.info
Dobro nam je kakvi smo Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Ljubav i mržnja u službi krupnog kapitala Emil Karamatić | Republika

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari