Dodaj komentar

Mještani, Općina i Županija obećali pomoći Miši Grgiću

ljubuski.info

Uslijed niza potresa koji su krajem prošlog i početkom ovog tjedna pogodili Hercegovinu te jakog nevremena u noći s nedjelje na ponedjeljak, Mišo Grgić iz Donjeg Proboja u općini Ljubuški ostao je bez krova nad glavom.

Naime, u ponedjeljak jutro, oko pet sati, nakon slabijeg potresa počeli su se rušiti zidovi i krov Mišine jedine imovine. U samo nekoliko minuta ostao je bez igdje ičega, bez svoje kuće. Samo pukom srećom izbjegnuta je veća tragedija. Naime, u trenutku rušenja Mišo je bio u kući. Probudilo ga je podrhtavanje tla, nakon čega su se počeli rušiti zidovi kuće. Kad je vidio da je u životnoj opasnosti, Mišo je istrčao na kišu i gledao kako ostaje bez svega što je posjedovao. Iako je kuća i ranije bila u lošem stanju, Mišo je u njoj živio godinama.

Svjesni činjenice da Mišo bez posla u ovako teškoj financijskoj situaciji, kojem su privremeni smještaj pružili susjedi, sam ne može obnoviti kuću, članovi mjesne zajednice Proboj su zajedno s fra Željkom Grubišićem, župnikom iz Vitine, pokrenuli akciju prikupljanja pomoći kako bi Mišo što prije uselio u novi dom.
"Budući da se radi o starijem čovjeku koji živi od socijalne pomoći, odlučili smo se organizirati kako bismo pokušali prikupiti potrebna sredstva za izgradnju novog stambenog objekta jer je postojeći toliko uništen da se ne može obnoviti", kazao je Nikica Vučić koji je zajedno s Deanom i Antom Čuvalom pokretač akcije ispred mjesne zajednice Proboj. Svoj doprinos izgradnji novog objekta obećale su dati općinske i županijske vlasti.

Načelnik općine Ljubuški Nevenko Barbarić kazao je kako će se 30% potrebnih sredstava nastojati osigurati iz općinskog i proračuna ZH županije.
"Općina Ljubuški će u ovoj akciji sudjelovati s najmanje 6 tisuća KM, a uz to ćemo nastojati nabaviti i namještaj po završetku izgradnje kuće", kazao je Barbarić. On je naglasio kako se trenutačno traži način da objekt bude napravljen na zemljištu koje pripada mjesnoj zajednici, kako bi se ubuduće mogao dodijeliti nekoj drugoj potrebitoj obitelji.

Ministar financija ZHŽ-a Toni Kraljević je kazao kako će već na prvoj sjednici Vlade ZHŽ-a predložiti usvajanje zaključka o izdvajanju određenog iznosa proračunskih sredstava kako bi se jednim dijelom potpomogla ova akcija.

Iz mjesne zajednice Proboj su pozvali sve tvrtke, kao i ljude koji su u mogućnosti da pomognu, kako bi se ova akcija uspješno privela kraju.

Marija Medić Bošnjak | Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
5
9
2
9

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

ljubuski.info
Roditelji, gdje ste? Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
I obraz i obrazovanje! Boris Čerkuč | bljesak.info
ljubuski.info
Pijun T.B.

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari