Dodaj komentar

PISMO IZ NJEMAČKE]
Današnju objavu posvećujemo svim onim velikim domoljubima koji su otišli u inozemstvo iz jednog jedinog razloga - nemogućnosti ostvarivanja osnovnih prihoda potrebnih za život. Jasno je tko najviše odmaže kolektivnom zapošljavanju i širenju prosperiteta. Pročitajte pismo jednog Duvnjaka koji je napustio rodno ognjište:
Sa puno, puno emocija pišem ovaj tekst, ovo pismo. Prisiljen sam bio otići od svoje kuće, od svoje obitelji, iz svog Roška Polja, iz svog Tomislavgrada, s rodne grude…
Posla nije bilo nigdje. Nikakvog pomaka nigdje. Nikakve budućnosti na vidiku… Sve sam ostavio dolje. Obitelj, djevojku, prijatelje…
I sad sam ovdje u crnom svijetu, sa dobrim poslom, pristojnim životom, novi mobitel, novi stan, nova odjeća… Al opet crni svijet…
Tek sam stigao odozdal s odmora za Božić, a po glavi mi se samo mota kako da se vratim kući…
Ne izlazi mi to iz glave noćima, pa i sada kad pišem odavno je ponoć prošla, a sjedim za kompjutorom i slažem ova tužna slova. Tisuću puta na dan mi kroz glavu prođe molitva: “Bože dragi vrati me kući…”
Straši me pomisao da ću ovdje ostati cijeli svoj život…
Odem na misu ovdje u našu hrvatsku crkvu i fratar čita kad neko od starih umre i onda kaže: “Živio je ovdje od sedamdeset i neke i proveo je svoj cijeli život ovdje” Svaki put kad to pročita meni prođe kroz glavu pa neće valjda jednog dana i mene tako pročitati!
A koji je uzrok svega ovoga?
Dragi naši političari. Oni koji su svojom pohlepom, krađom, kupovanjem skupih mercedesa sebi i svojim “sinčićima”, plaćanjem ljetovanja svojim napirlitanim kćerima uništili naše živote! Svakim ukradenim novčićem ukrali ste naš život i učinili od nas životne patnike! Životne patnike u tuđini, a od naših roditelja životne patnike u domovini koji su ostali bez svoje djece jer su ih morali poslati u svijet! Znači nama ste ukrali obitelj i dom, a našim roditeljima djecu! Svaki vaš novčić je proklet, svaki vaš skupocjeni auto je proklet, svaka vaša vila na sto katova je prokleta svakom suzom našega ukradenog života!
Ali Bog sve vidi!
Bog će jednog dana prebrojiti svaki vaš ukradeni novčić, a onda svaku našu suzu, sve će to zbrojiti i onda ćete sve vratiti, sa kamatama!!!
Sto puta i svaki dan sebi reknem baš me briga za onim doli, ali mi se onda sve to skupi u prsima, ko neki teški kamen sa Zavelima ne da mi disat, pa moram ovo napisat i nekako mi zgodnije kad s vama podjelim ovu svoju tugu, lakše dišem, ako me razumijete? Toliko od mene, ne mogu više od gorčine pisati… Pozdrav svima i neka vas sve Bog čuva….

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
1
2
9
2

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari