Dodaj komentar

Zlatan Mijo Jelić: Nisam u bijegu, a hajka protiv mene i HVO-a nikako nije slučajna!

ljubuski.info

Vezano za najnovije članke koji se 30. prosinca 2015. godine objavljuju u hrvatskim i bosanskohercegovačkim središnjim TV dnevnicima i tiskovinama u odnosu na mene, a temelje se na izjavi koju je dao glasnogovrnik Tužiteljstva BiH gosp. Boris Grubišić, ja Zlatan Mijo Jelić, umirovljeni general Hrvatske vojske, dajem sljedeće

Priopćenje za javnost:

  1. Ja sam umirovljeni general HV-a, imam državljanstvo RH i prebivalište u RH.
  2. Nikada nisam bio u bijegu, jer nemam od čega i koga bježati, a božićne blagdane ove godine sam proveo u Širokom Brijegu, gdje me je i zateklo podizanje optužnice.
  3. Sukladno Sporazumu između BiH i RH o pravnoj pomoći u građanskim i kaznenim stvarima te Europskoj konvenciji o međusobnom pružanju pravne pomoći u kaznenim stvarima, dobio sam poziv da se odazovem na Županijski sud u Zagrebu dana 20. 02. 2015. godine radi davanja izjave, što sam uredno obavio.
    Nakon saslušanja osobno sam i preko svog odvjetnika obećao i izjavio da ću se svakom pozivu odazvati, sa čime je upoznato i Tužiteljstvo BiH. Ja sam već preko moga odvjetnika u RH tražio da se svi materijalni dokazi iz BiH ustupe Državnom odvjetništvu RH te da se postupak provede u RH po odredbama Sporazuma između Tužiteljstva BiH i Državnog odvjetništva RH iz lipnja mjeseca 2013. godine.
  4. Ako optužnica protiv mene bude potvrđena i postane pravomoćna, ja ću se suglasiti da sukladno odredbama navedenog Sporazuma taj predmet preuzme pravosuđe RH, i uvjeren sam da ću po svim točkama dokazati neosnovanost optužnice i kaznenih djela koja mi se njome stavljaju na teret.
  5. Uvjeren sam da nije slučajno za vrijeme blagdana podignuta optužnica, i na djelu neviđena medijska hajka protiv mene i pripadnika HVO-a,

navodi se u priopćenju Zlatana Mije Jelića.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
9
2
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari