Dodaj komentar

Na jednoj strani "božićno veselje", na drugoj čekanje na socijalu

ljubuski.info

Svaki čovjek za Božić ima osmijeh na licu i radosnu crtu života. Socijalno ugrožena populacija općine Ljubuški već mjesecima čeka svoje naknade koje su mizernih 80 KM. Porodilje svoje naknade i plaće, a onima koji nemaju ni toliko stižu božićni paketi Frame, Agapea i drugih humanitaraca.

Svi su oni sretni kada mogu pomoći, usrećiti nekoga malom pažnjom, a druga strana zahvali na pažnji i osjećaju da nije zaboravljena.

Ljudi su radosni i s malim, ali u našoj sredini događaju se dvije potpuno oprečne stvari.

Vlast godinama ponavlja jedno te isto, ne vodi pažnju o onima što se bore osigurati temeljne uvjete za život. Umjesto dovođenja stanja dovede u red, ono se pogoršava.

Vlast ne vidi potrebite, ono što bi im trebao biti prvi zadatak, a to je suprotna strana od njihove zbilje. Svoju zbilju su u prvom redu popunili novcima, stvarajući crnu elitu otuđenu od društva kojim želi vladati i upravljati.

U Ljubuškom postoji općinska oligarhija, neobrazovana, a toliko pametna da sebi osigura po nekoliko tisuća KM visoka primanja. Imaju dvostruke plaće i po nekoliko naknada iz upravnih odbora, a ne nose humanitarnu pomoć socijalno potrebitima.

I to sve nezakonito! Vidjeli ste kako HERAG dijeli novac po stranačkoj pripadnosti. Novac dijeli u prvom redu uslužnim djelatnostima, dok su osobe sa željom pokretanja proizvodnih djelatnosti ostale kratkih rukava. To nema veze sa gospodarskim standardima. Direktor ove agencija Ivan Jelčić je također u nizu odbora, Takav je isto Viktor Grbavac, Slijedi Ivan Ševo, zatim Vedran Markotić. Koliko je zakon nerelevantan za pojedince pokazuje podatak da je Zdravko Boras, trenutačno na funkciji ministra MUP-a, gotovo godinu dana nezakonito primao naknadu za članstvo u Upravnom vijeću ZZO ZHŽ. Te njihove tisuće KM nisu rekordne, njih ima još u vlasti,  ali trenutačno odskače jedna osoba, Ivan Herceg. On je direktor Ustanove iz djelokruga socijalne zaštite, rukovođeći državni službenik u općini Ljubuški i član Upravnog vijeća ZZO ZHŽ, a može prema zakonu biti samo jedno. Primanja su mu veća od 5000 KM  

Ima njih još puno, ali njih nikada neće biti briga za društvenim problemima, problemima socijalno ugroženog pučanstva.  Njima novac, a drugima Božić.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
2
6
6

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari