Dodaj komentar

Formu ovog natječaja je kreirao neki nepismeni "pravnik".
U preambuli natječaja nije navedena prava odredba Zakon o ministarskim vladinim i drugim imenovanjima, pošto pomenuti zakon ima tri izmjene i dopune a to su (Službene novine F BiH broj: 12/03, 34/03 i 65/13) što u mnogo toga mijenja stvar kod reguliranog organa koji je osnovao organ (poduzeće, ustanovu, zavod, fond...) a koji daje suglasnost na krajnje imenovanje: "Odgovorni javni službenik iz ove točke je lice ili organ koji je osnovao navedeni regulirani organ. Ako je regulirani organ ili organe osnovao Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, skupština županije/kantona, skupština grada ili općinsko vijeće tada je odgovorni javni službenik Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, skupština županije/kantona, skupština grada ili općinsko vijeće. Ako je regulirani organ osnovala Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, vlada županije/kantona, gradonačelnik ili općinski načelnik tada se oni smatraju za odgovornog javnog službenika u smislu ovog zakona.
Izuzetak je odredba koja se odnosi na nominacije/imenovanja na period od 60 dana a po novim izmjenama i dopunama ovog zakona, nominacije/imenovanja na 90 dana, koje su izuzetak u primjeni Zakona o ministarskim, vladinim i drugim imenovanjima F BiH (Sl. novine F BiH broj: 12/03, 34/03 i 65/13) a to su imenovanja na kraći period.
Osim ove pogreške, nije stavljena odredba da je potrebno dostaviti ovjerenu izjavu da nije na funkciji u političkoj stranci, a ako jeste na funkciji u političkoj stranci da će odstupiti s položaja u političkoj stranci na koji je izabran prije nego što se izvrši konačno imenovanje.
To su naši "pravnici"!

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
6
3
1
4

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari