Dodaj komentar

Manolić: Blaž Kraljević ubijen po naredbi Gojka Šuška!

priča

Gledajući i slušajući nedavno gostovanje Josipa Manolića u emisiji "Presing" urednika Dubravka Merlića na N1 televiziji od, neki bi rekli, "starog udbaša", čuli smo nove, a zapravo stare i mnogima poznate informacije, često zastrašivanje od strane moćnika poput samog Manolića, koje se tiču daleke ali i ne tako daleke prošlosti života (ili smrti), na ovim našim prostorima.

U moru toga što je Manolić govorio na, naravno, dobro pripremljena pitanja Merlića kojemu ništa nije moglo promaći, a uoči objavljivanja nove knjige negdašnjeg prvog policajca Hrvatske, trenutno su najatraktivnija ona o, navodnom, sudjelovanju sadašnjeg čelnika HDZ-a Tomislava Karamarka u tajnim poslovima nekadašnje UDBA-e, no dotakao se i dolaska na vlast Tuđmana u Hrvatskoj, njegov odnos sa Miloševićem….

Ipak, ono što je nama "zaparalo uši" je Manovićeva tvrdnja kako je za smrt Blaža Kraljevića, komandanta snaga HOS-a u BiH 9. kolovoza 1992. izravno odgovoran Gojko Šušak.

Kako je rekao u emisiji N1 televizije, Kraljević je ubijen nakon što je zapovjed za to izdao Gojko Šušak, tadašnji ministar odbrane Republike Hrvatske, i to Mati Bobanu, koji je navodno organizirao izvršenje ovog zločina. Navodno, sve uz blagoslov Franje Tuđmana, tvrdi Manolić. Jer, kako je rekao, tadašnji predsjednik Hrvatske je nekoliko puta ustvrdio kako je "Šušak njegov najbolji ministar", i tako nešto se nije moglo učiniti bez njegovog znanja.

Nije Manolićeva tvrdnja, izrečena u maniru prekaljenog obavještajca koji "zna sve", nova, jer se o ovome dosta toga već reklo, ali se podudara sa tvrdnjama ratnog načelnika općine Trebinje Božidara Vučurevića koji je nedavno u sličnoj emisiji, rekao kako čuva dokumente o istom zločinu dodajući da se radi o jednom od "poslova" koje su u ratu obavljali nekadašnji "esdeseovci" sa nekadašnjim "hadezeovcima".

Podsjetimo, Blaž Kraljević je ubijen nakon što je sa svojim snagama uspio zauzeti upravo Vučurevićevo Trebinje, deklarirajući svoju borbu onom za oslobađanje cijele BiH "sve do Drine", nakon čega na njega počinju raznorazni napadi od strane onih kojim se ta i takva "hrvatska politika" u BiH nije sviđala. Sve je završeno njegovom brutalnom likvidacijom 9. kolovoza 1992. u Kruševu nadomak Čitluka u "unakrsnoj vatri snaga HVO i HOS-a", kako je priopćeno.

Istraga o njegovom pogibiji vodi se od svibnja 2013. godine.

Dnevni avaz
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
4
8
3
7

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari