Dodaj komentar

Ogorčeni umirovljenici: Kronično kašnjenje mirovina nemoguće je podnositi

ljubuski.info

Nakon što su federalne vlasti građane "obradovale" najavom mogućeg poskupljenja struje, umirovljenici u Federaciji BiH su saznali kako im je otet još jedan dan od početka isplate njihovih svibanjskih primanja.

Kako je priopćeno iz Federalnog zavoda PIO/MIO, isplata svibanjskih mirovina počet će u ponedjeljak, 8. lipnja, a sudeći prema dosadašnjoj dinamici, to će potrajati skoro do konca mjeseca!

Nisu uvaženi

No, umirovljenici poručuju kako neće više tolerirati takav katastrofalan odnos nadležnih prema njima, pogotovo nakon nedavnog sastanka s federalnim premijerom Fadilom Novalićem, na kojem nije uvažen nijedan njihov zahtjev! To je izjavio predsjednik Saveza pumirovljenika Hercegovačko-neretvanske županije i član Skupštine saveza Alija Tanović.
"U Sarajevu ćemo 9. lipnja imati sastanak Upravnog odbora Saveza umirovljenika FBiH, na kojem ćemo otvoriti pripreme za demonstracije! Javnosti je poznato da smo ih bili zamrznuli, ali ovo više nikakvog smisla nema. Samo se ponavlja situacija, odnosno, evo, sve je gora. Umjesto da nam od prvog u mjesecu počne teći isplata, mi taj dan dočekamo s nepoznanicom" - nije krio ogorčenje Tanović.

On je podsjetio na to da su Federalnoj vladi u vezi s povećanjem mirovina bili dali rok do 1. rujna.

Demonstracije i prije 1. rujna

No, kako je podvukao, osim što im je jasno rečeno da povećanja ne može biti, s druge strane kronično kašnjenje mirovina i nagađanje kada će započeti isplata nemoguće je podnositi.
"Vidjet ćemo kakav će biti stav na sastanku predstavnika svih županijskih udruženja. Međutim, raspoloženje je već sada takvo da ćemo, najvjerovatnije, demonstracije započeti i prije 1. rujna" - naglasio je Tanović.

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
8
9
1
6

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari