Dodaj komentar

Nikad osobno nisam sreo Matu Bobana, ali mi je Goran Babić, moj prijatelj, koji je i u knjizi svojih sjećanja zapaisao "danas mi je bio u redakciji Tomo Dretar, najlakši od sve moje raje, dođe iz svog Bihaća, donese svoj osmjeh malo prošeta po redakciji, pozdravi se s rajom i ode . Ostane praznina iza njega. Nit što ispituje nit što traži, a pisao nam je ponajbolje tekstove, koje su oni koji su uređivali po dvojica ili trocija morali tumačiti da bi shvatili što je "pisac htio reći", a uvijek bi nešto podvalio "današnjici, što neki neće nikad shvatiti. Samo jednom je tražio da učinim da ga pozovu na Imotske večeri poezije. Rekao sam Bobanu, kad sam bio Predsjednik Komisije RK za Kulturu, da pozove tomu, a ovaj je odgovorio da dok je on živ taj ustaša neće u Imotski doći. " Tako Goran Babić, koji mi je ostao drag usprkos svemu što se dogodilo i danas kad bi trebalo, pružio bih mu utočište. Onda je došlo vrijeme da se ratuje i Bodan je najavio da će doći u Bihać da sredi situaciju. Ja sam mu poručio po kuriru a i preko stranih novinara i javno na zajedničkoj sjednici SDA, SDS i HDZ čiji sam bio predsjednik da ne dolazi jer će odnijet gaće na štapu, ako li ga ne odvuku bez gaća, jer dok sam ja gazda u Bihaću kriminalci nemaju šta tražiti u bihaći. Novinari su je pitali zašto tako govorim. Sve ovo i njima sam rekao i objasnio tko je Boban i da sada radi iste stvari kao četnici u BiH. Da se ja borim za ustavnu i jedinstvenu RBiH, a ne za položaj kod Franje Tudjmana. Podcrtao sam da ne priznajem nikakkvu HR H-B ni nikakvog udbaša Matu Bobana. No, no, kad sam čuo iz usta Irfana Ljubijankića i Stebe belsća iste riječi da mi na nižim hijerarhijskim mjestima moramo bespogovorno izvršavati zaključke iz Graca. Ja sam odgovorio da oni , Stevo i Irfan možda moraju, ali ja ne moram. Uskoro sam i ja morao otići, ali ja sam za njih sve bio suviše pametan da bi me za[ * neprimjereno * ]i. Ja sam taj koji je zapovjedio da se otmu avioni aerokluba Bihać, napravi PSS i donese odluka da mogu putovati po potrebi. Tako je i bilo. Ispratili su me Irfan i Nenad, a ja sam odvezao 2 kompletne granate za topove 203 mm koje su spriječie prodor srpskih tenkova prema Zagrebu. Čuo sam komentar "Opet na je preveo žedne preko vode."

Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
2
8
5
7

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari