Dodaj komentar

Na suđenju Perkoviću svjedoče Vice Vukojević i Ivan Lasić

profil

Ivan Lasić, bivši šef 2. odjela mostarske Službe državne sigurnosti, svjedočit će videovezom iz Mostara na suđenju Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču u Münchenu tri dana u svibnju! Lasić je u UDBA-i napredovao u vrijeme ubojstva Stjepana Đurekovića 1983. godine, na položaj u Saveznu službu državne sigurnosti u Beograd došao je u vrijeme kada je Đureković već ubijen i o tome kako se o toj likvidaciji razgovaralo u beogradskoj Udbi govorio je na ispitivanjima u Hrvatskoj početkom devedesetih.

Nagađalo se da je i Lasić trebao biti optužen pred Višim pokrajinskim sudom u Bavarskoj, ali da ga je od izručenja spasilo to što BiH ne izručuje svoje državljane. Tako su ga i njemački novinari, autori dokumentarca o Udbinim ubojstvima u Njemačkoj, samo uspjeli snimiti kako ulazi u auto i nisu dobili njegov iskaz. Lasićevo svjedočenje koje će izazvati veliku pozornost počinje 13. svibnja.

Danas i sutra na sudu će nastaviti svoj iskaz Vice Vukojević, a nešto vremena predviđeno je za još jednog svjedoka koji je radio u SDS-u, Jana Gabriša.

On je poznat po tome što je zajedno s Perkovićem za predsjednika Tuđmana napravio rekonstrukciju funkcioniranja SDS-a. Gabriš nije bio operativac, nego analitičar, ističe Perkovićev branitelj Anto Nobilo, kroz njegove ruke prolazili su svi dokumenti, on je prvi insajder iz službe. U lipnju će svjedočiti Ivan Krmpotić i Mario Eterović.

Večernji list
Upozorenje

Kada komentirate - nastojte se držati teme, suzdržite se od korištenja uvredljivih izraza - sve se može napisati i na pristojan način. Ukoliko se ne slažete sa stavovima drugih komentatora, vrijeđanje na osobnoj razini nije rješenje - pokušajte argumentirano iznijeti svoj stav.

Komunikacija pri Internetu ima svoja pravila, stoga - svi uvredljivi i zlonamjerni, kao i komentari koji budu unešeni korištenjem velikih slova će biti uklonjeni. Uredništvo se ograđuje od svih neprimjerenih komentara, koje u pravilu uklanjamo, ali ako to propustimo, možete uklanjanje zatražiti putem Kontakt obrasca. Obavezno kopirajte vrijeme objave komentara, kako bi ga mogli razaznati. Također, pobrinite se da nam dostavite valjanu adresu e-pošte, na koju vas možemo kontaktirati. Ista će ostati tajna.

Budući da komentare provjerava automatski program, to je moguće da isti, istina rijetko, ne budu odmah objavljeni. U ovom slučaju vas molimo za razumijevanje i strpljenje, budući da će vaš komentar biti objavljen naknadno - Ne unosite isti komentar više puta - svi takvi će biti uklonjeni!.

Ukoliko ne unesete ime, biti ćete potpisani kao "Gost". Svoje korisničko ime možete zaštititi od zloporaba i lažnog predstavljanja ukoliko se registrirate.

Vodite računa o tome kako, iako ste anonimni, svojim komentarom predstavljate i sebe i Ljubuški, u cjelini.

Svi neprimjereni komentari će biti uklonjeni!

CAPTCHA
Ovaj upit služi kako bi onemogućili automatsko dodavanje "spam" komentara.
7
6
3
4

Iz arhive

FB

Politika

Ljudi

Kolumne

Gospodarstvo

Šport

Priroda

Audio/Video

Posljednji komentari